Marcus Ericsson mazzelt en scoort een WK-punt in Austin

Sauber F1 heeft het niet helemaal waar kunnen maken, maar toch één punt gescoord tijdens de grote prijs van Amerika. Ericsson eindigde na diskwalificatie van andere coureurs op P10. Zijn teamgenoot Leclerlc ging niet over de eindstreep. Hij moest de auto in de 33e ronde stilzetten in de pitstraat.

Marcus Ericsson mazzelt en scoort een WK-punt in Austin
©Sauber F1

Leclerc had alle kansen, maar na een touché met Grosjean na de start eindigde dat in tranen. Het betekende direct het einde voor de Haas coureur, maar ook was het min of meer fataal voor de Monegask. Hij moest direct de pits in en kwam nagenoeg op de laatste plaats de baan weer op. Waarschijnlijk had de auto te veel schade om nog te kunnen aanvallen. Daardoor ging de jonge coureur in de 33e ronde naar binnen en stapte uit.

Ericsson hield de eer hoog maar aangezien ook hij een inhaalrace moest doen waren de verwachtingen niet hoog. Hij reed even in de top 10 maar na zijn pitstop viel hij terug naar de 14e plaats, voor de beide Williams F1 bolides en achter de twee Toro Rosso’s. Ericsson kon niet echt aanvallen en reed net als zijn teamgenoot een kleurloze wedstrijd.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Charles LeclercF1 GP USA 2018Marcus EricssonSauber
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.