Marcus Ericsson krijgt een gridsraf van vijf plekken

Alfa Romeo Sauber-coureur Marcus Ericcson heeft van de FIA-wedstrijdleiding in Shanghai een gridstraf gekregen van maar liefst vijf plekken. En en ander houdt in dat de Zweed voorlopig een straf krijgt die hij niet kan inlossen.

Marcus Ericsson krijgt een gridsraf van vijf plekken
Foto: Marcus Ericsson #9 (Sauber) - Bron: Sauber F1 Media

Zweed Marcus Ericsson start namelijk al als laatste op de grid. Waarom krijgt de Zweed de straf? Hij zou volgens de wedstrijdleiding van de FIA tijdens Q1, het eerste deel van de kwalificatie, zijn snelheid niet hebben aangepast.

De wedstrijdleiding heeft na Q1 de videobeelden nauwkeurig hebben bekeken en zijn tot de conclusie gekomen dat Marcus Ericsson geen enkele poging zou hebben ondernomen om zijn snelheid te hebben beperkt. Een behoorlijk vreemd verhaal om iemand, die als laatste op de startopstelling staat, te bestraffen die daar helemaal geen leed van ondervindt.

Zondagmorgen om 08:10 uur (Nederlandse tijd) begint de race voor de Grand Prix van China.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.
In 2020 zal Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Dan kun je je registreren en inloggen.