Marcus Ericsson keert terug naar de F1 als reservecoureur

Marcus Ericsson is door Alfa Romeo Racing 'opnieuw' aangekondigd als reservecoureur van de formatie uit Hinwil. De Zweedse Formule 1-coureur maakte vorig jaar nog deel uit van het team, voorheen Sauber F1, maar moest plaats maken voor Antonio Giovinazzi.

Marcus Ericsson keert terug naar de F1 als reservecoureur
©Sauber F1

Marcus Ericsson is vandaag wederom aangekondigd als de officiële reservecoureur van Alfa Romeo Racing. Vorig jaar kwam er een eind aan de verbintenis met Sauber F1 en stond de Zweedse coureur met lege handen, nadat Giovinazzi zijn stoeltje inpikte.

Marcus Ericsson, die dit jaar uitkomt in de IndyCar series, zal tijdens het Grand Prix-weekend in Australië aanwezig zijn bij Alfa Romeo Racing. Vorig jaar vormde Ericsson met Charles Leclerc het vaste rijdersduo van Sauber F1. In het najaar maakte de renstal uit Hinwil bekend niet verder te gaan met Ericsson als coureur.

Opmerkelijk aan het hele verhaal is dat Alfa Romeo Racing enkele maanden geleden al liet weten dat de Zweed reservecoureur zou zijn van de renstal, maar vandaag verscheen er een Tweet waarin vermeld werd dat de Zweed onlangs is vastgelegd.

Marcus Ericsson zal zijn taak als reservecoureur afwisselen met zijn verplichtingen in de IndyCar series. De keren dat de Zweed verhinderd is zal de Colombiaanse Tatiana Calderón de honneurs waarnemen.

De vaste coureurs van Alfa Romeo Racing zijn Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi. Het team heeft redelijk hoge verwachtingen van het komende Formule 1-seizoen.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race