Marc Gené vol lof over Sainz jr: "Hij is extreem intelligent en efficiënt"

Marc Gené vol lof over Sainz jr: "Hij is extreem intelligent en efficiënt"
© McLaren F1

Vorige week maakte Ferrari bekend dat Carlos Sainz junior vanaf volgend jaar de teamgenoot van Grand Prix-winnaar Charles Leclerc wordt. In gesprek met Marca laat Spaans Ferrari-testcoureur Marc Gené weten dat Sainz zich geen zorgen hoeft te maken dat hij als tweede rijder behandeld wordt.

Nadat bekend was gemaakt dat McLaren-coureur Carlos Sainz jr. eind 2020 vertrekt bij McLaren om zich bij Scuderia Ferrari aan te sluiten. Van de speculaties dat Sainz bij Ferrari de tweede viool gaat spelen wil Marc Gené niets weten. De Spanjaard is er van overtuigd dat zijn landgenoot bij Ferrari op een gelijkwaardige manier behandeld wordt als Charles Leclerc.

"Laat er geen twijfel over bestaan, dat zal niet het geval zijn", antwoordt Gené met nadruk tegenover Marca, op de vraag of Sainz de nummer twee zal zijn bij de Italiaanse formatie. "Ook al zit Leclerc nu in zijn derde seizoen en heeft hij zeges op zijn naam staan, ik kan je verzekeren dat Ferrari hen beiden evenveel aandacht zal geven. Ook krijgen ze hetzelfde materiaal, omdat ze vertrouwen in zowel Carlos als Charles."

Met het rijderspaar Leclerc en Sainz slaat Ferrari een nieuwe en onbekende weg in. Nog nooit hadden ze in Maranello zo'n jong rijderspaar in de Formule 1 en dat is een bewuste keuze, zo lijkt het. Want op de vraag aan Gené waarom Ferrari voor Carlos Sainz heeft gekozen en niet voor grand prix-winnaar Daniel Ricciardo ging, antwoordt de Spanjaard: "Zijn leeftijd. Het is belangrijk dat hij [de nieuwe coureur] jong is. Ook zijn instelling. Hij werkt erg hard en is gedisciplineerd en dat past helemaal in de filosofie van Ferrari", aldus Gené.

"Ik ben verbaasd over zijn intelligentie, want hij is buitengewoon intelligent. Hij heeft ook een visie en het vermogen om te analyseren, wat je op dat niveau niet bij een 25-jargie zou verwachten", vervolgt Gené over zijn landgenoot uit Madrid. "Hij is ook erg efficiënt - Ik was verbaasd over hoeveel punten hij vorig jaar met Mclaren bij elkaar sprokkelde. Het was echt spectaculair."

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.