VT1 7 aug - 12:00
VT2 7 aug - 16:00
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Marc Gené: "Verstappen talentvoller, Leclerc hard en sluw"

Marc Gené: "Verstappen talentvoller, Leclerc hard en sluw"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Het wordt verwacht dat Max Verstappen en Charles Leclerc in de komende jaren voor de wereldtitels in de Formule 1 gaan vechten. Voormalig Formule 1-coureur Marc Gené vergelijkt de twee kemphanen met elkaar.

Van de nieuwe lichting Formule 1-coureur beschikken Max Verstappen en Charles Leclerc veruit over het grootste talent. De twee kennen elkaar uit hun kartperiode en zijn elkaar toen meermaals tegengekomen, of en naast de baan. Ook dit jaar kwam het op de baan tot een confrontatie. In de slotfase van de Grand Prix van Oostenrijk stak Verstappen zijn rivaal voorbij, waarna Leclerc vond dat de Nederlander hem van de baan had gedwongen. Verstappen won de race en werd na het evenement en beraad van de stewards uiteindelijk aangewezen als winnaar van de Oostenrijkse Grand Prix 2019.

Max Verstappen en Charles Leclerc - allebei 22 jaar - wonnen beiden twee races, iets wat Verstappen voor dit seizoen al vijfmaal eerder deed. Maar dat is niet onlogisch, omdat Verstappen al drie jaar langer in de koningsklasse van de autosport vertoeft. Het puntengemiddelde van Verstappen is 9,05 per race en dat ligt bij Leclerc op 7,2 punten per race.

Marc Gené ziet de twee jonge kemphanen in de komende jaren met elkaar de strijd aanbinden. En ook in de laatste twee races van het GP-seizoen 2019 zullen de twee tegen elkaar ten strijde trekken. Leclerc heeft intussen bezit genomen van derde plek in het kampioenschap en Verstappen zou maar wat graag zijn vierde plek omzetten naar een derde plek. Momenteel heeft Leclerc 249 punten en staat Verstappen op de vierde plek met 235 punten. Om aanspraak te maken op de derde plek in de eindstand van het kampioenschap, moet Verstappen - in de laatste twee races - 15 punten meer scoren dan Leclerc.

Maar de twee rivalen moeten het elkaar niet te moeilijk maken, want Sebastian Vettel staat geduldig te wachten en toe te kijken vanaf de vijfde plek. De Duitser heeft 230 punten achter zijn naam staan. De tweede plek van Bottas is intussen een onneembare hindernis geworden, gezien het aantal van 314 punten van de Fin.

In de strijd om de derde plaats in het kampioenschap moet Verstappen het volgens Marc Gené meer hebben van zijn aangeboren en natuurlijke racetalent, waar Leclerc het vooral meer moet hebben van zijn slimheid. "Ik heb het vermoeden dat Leclerc wat slimmer is dan Verstappen, hoewel Max over meer natuurlijk talent beschikt dan Charles", aldus Gené tegenover Sky Italia. "Leclerc is zeer sluw, maar bij hem zie je dat niet zo sterk naar voren komen als bij Verstappen, die veel opener is. Leclerc lijkt een heel lieve gozer, maar hij is absoluut hard en sluw."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.