'Manager van Bottas gooit ook lijntje uit bij Red Bull Racing'

'Manager van Bottas gooit ook lijntje uit bij Red Bull Racing'
© Mercedes F1

De manager van Valtteri Bottas, Cidier Coton, had onlangs een onderhoud met Renault-teambaas Cyril Abiteboul. Onmiddellijk werd algemeen aangenomen dat Bottas vreest voor zijn positie binnen het Mercedes-team, waar zijn contract eind 2020 afloopt. Maar Coton heeft naar verluidt ook een lijntje uitgegooid bij Red Bull.

Of Valtteri Bottas nou werkelijk voor zijn positie vreest of niet, zijn manager is begonnen met het uitgooien van lijntjes bij diverse teams. De kans dat de Fin volgend jaar uitkomt voor de Duitse renstal uit Stuttgart is kleiner geworden, omdat Sebastian Vettel eind 2020 een vrij man is en zijn naam is duidelijk in verband gebracht met Mercedes AMG F1.

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Didier Coton een gesprek had gevoerd met Renault-teambaas Cyril Abiteboul. Zondag werd door F1-insider bekendgemaakt dat niet alleen Renault is benaderd door de manager van Bottas, maar ook Christian Horner zou een uitnodiging hebben ontvangen om te praten met de 61-jarige Belg.

Uiteraard weten we niet wat de inhoud van de gesprekken was, maar het heeft er alle schijn van dat Valtteri Bottas inderdaad eieren voor zijn geld kiest en niet gaat afwachten hoe zijn F1-stoeltje voor 2021 onder zijn achterste wordt weggetrokken. Wordt vervolgd.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.