Magny-Cours Circuit slaat aanbod van de Formule 1 af

Magny-Cours Circuit slaat aanbod van de Formule 1 af

Het Franse Magny-Cours Circuit heeft een aanbod van de Formule 1-organisatie om ergens in de komende maanden een race zonder publiek te organiseren afgeslagen. In een poging om tot een herziene F1-kalender te komen benaderde de sport diverse Europese circuits. Magny-Cours heeft volgens de Franse krant L'Equipe bedankt.

Het was vooraf al bekend dat het samenstellen van een nieuwe F1-kalender vanwege de coronacrisis een hels karwij ging worden. En het lijkt nu nog moeilijker dan gedacht. Vooral in het begin van het Europese seizoen proberen de eigenaren van de sport zoveel mogelijk circuits te benaderen die niet gelegen zijn in drukbevolkte gebieden, dit om de evenementen zo veilig mogelijk te kunnen laten verlopen.

Magny-Cours Circuit, wat in 2008 deel uitmaakte van het Formule 1-seizoen, heeft bij monde van circuitdirecteur Serge Saulnier bedankt voor het aanbod van Liberty Media. De Fransman liet weten dat Magny-Cours dit jaar geen deel uit zal maken van de herziene F1-kalender.

Met de steeds groter wordende kans dat de ook de beoogde derde en vierde race van het seizoen, vanwege de quarantaineregels, niet op Silverstone zullen plaatsvinden moet de Formule 1 misschien uitwijken naar het Duitse Hockenheim. Hockenheimring heeft al laten weten open te staan om een of meer races te willen organiseren. De enige voorwaarde die het circuit stelt is dat de Formule 1 zelf voor de operationele kosten van de evenementen opdraait.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.