Magnussen puntloos op P13 in Hongarije en Grosjean valt uit

Geen dubbele punten voor Haas, sterker nog helemaal geen punten voor het team van Gene Haas tijdens de GP van Hongarije. Kevin Magnussen finishte als 13e en Romain Grosjean, enige uitvaller in de race, finishte niet. Dat zal behoorlijk pijn doen bij teambaas Guenther Steiner die vorige keer nog dubbele punten bij het totaal opgeteld zag.

Magnussen puntloos op P13 in Hongarije en Grosjean valt uit
© Haas F1

Magnussen had niet echt een fantastisch uitgangspunt bij de start als veertiende. Hij had een slechte start en verloor twee plekken. Daarna was het terug knokken. Naarmate de race werd verreden reed de Deen wel naar voren. Zijn pitstop zorgde ervoor dat hij weer naar achter terugviel. En eigenlijk bleef hij daar hangen.

Door teamorders won hij een plekje van zijn teamgenoot. Maar zoals altijd zat venijn in de staart. De laatste ronden kreeg Magnussen het lang aan de stok met Ricciardo in prachtige gevechten. Magnussen staat bekend dat hij niet makkelijk is in te halen. De Deen kwam uiteindelijk als winnaar uit de strijd.

Grosjean startte op P9 maar verloor een plek bij de start aan Räikkönen. Na zijn pitstop ging het niet al te best voor de Fransman. Uiteindelijk parkeerde hij in de 52e ronde zijn bolide in de pitbox. Dit betekende zijn zesde uitvalbeurt dit jaar. Haas zal met een vervelend gevoel de zomerstop in gaan. Niet wat ze hadden verwacht.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister