Magnussen en Grosjean nagenoeg 'onzichtbaar' in Monaco

Onzichtbaar. Dat is het enige woord dat op dit moment past bij het team van Haas F1. Magnussen kwam als dertiende over de finish en Grosjean deed dat als vijftiende. Niet dat dit aan de successen van de heren te wijten was, maar aan de uitvallers in de wedstrijd.

Magnussen en Grosjean nagenoeg 'onzichtbaar' in Monaco
©Haas F1 Media

Magnussen startte vanaf P19 en Grosjean vanaf P18. Met verstappen op P20 verwachtte een ieder wel wat vuurwerk bij de start. Niets was minder waar. De start was vrij gemakkelijk en gemoedelijk want Verstappen was er in een paar seconden al voorbij. Waarom? Volgens Magnussen was het team kansloos. “We hopen de race te finishen end at er een hoop dingen gebeuren aan de kop van het veld. We hebben op zich wel een goede auto, maar wel met schade. Er zijn geen nieuwe onderdelen, alleen maar onderdelen voor het nieuwe design voor de toekomstige races.”

Dat er geen onderdelen waren heeft alles te maken met budgetten. Als een coureur een paar keer een auto in de hekken parkeert is het geld uiteindelijk op, dus werd het dus roeien met de riemen die het team had. Normaal gesproken speelt de regie nog wel eens in op wat mooie, soms ondoordachte acties van Magnussen, maar ook dit keer was er totaal geen actie. Kleurloos dus in alle opzichten. Dat belooft wat voor de volgende races.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET