Magnussen en Grosjean bestraft na illegaal radiocontact: 1 WK-punt minder

Kevin Magnussen en het Haas F1-team konden hun geluk niet op. Vanuit een kansloze positie naar de negende plek rijden en twee WK-punten opstrijken, het leek te mooi om waar te zijn. En dat was ook zo. Want Kevin Magnussen is een plek teruggezet, omdat er tijdens de opwarmronde strategisch radiocontact met het team was.

Magnussen en Grosjean bestraft na illegaal radiocontact: 1 WK-punt minder
© Haas F1

Hetzelfde geldt voor de teamgenoot van Magnussen, want ook hij werd tien seconden teruggezet in de uitslag voor de Formule 1 Grand Prix van Hongarije. Voor de Fransman geen ramp, omdat hij toch al buiten de punten was gefinisht. Maar voor zijn Deense collega deed het iets meer pijn, want hij moest een positie en een WK-punt inleveren.

Wat ging er mis en waarom de straf

Tijdens de opwarmronde reed iedereen, met uitzondering van Magnussen, op de groen gemarkeerde Intermediate banden van Pirelli. Magnussen reed zelfs op de Full Wets. Maar tijdens de opwarmronde bleek dat de baan te droog was voor de Full Wets, dus in een moment van chaos werden beiden coureurs over de boardradio - terwijl ze nog in hun opwarmronde zaten - naar binnen geroepen. En dat is sinds 2017 verboden radiocontact, want tijdens de opwarmronde mogen er geen strategische meldingen worden uitgewisseld via de boardradio.

De pret is er niet minder door

Kevin Magnussen was sowieso blij en opgetogen over zijn prachtige resultaat. De Deense Viking kon niet van zijn blijdschap worden beroofd. Hij was meer dan blij, om vanaf de voorlaatste startrij als nog in de punten te finishen. Carlos Sainz profiteerde van Magnussen's tijdstraf en schoof een positie op naar voren, naar de negende plek en pikte zo een extra WK-puntje mee.

De Haas-coureurs startte in Hongarije als zestiende (Magnussen) en achttiende (Grosjean), dus het team maakte tijdens de race flink wat goed. Ook voor hen geldt twee weken relatieve rust en dan is het aan de bak in Silverstone.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP HongarijeF1 GP Hongarije 2020Formule 1 2020Haas F1Kevin MagnussenRomain Grosjean
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.