Magnussen begrijpt team besluit: "Testen zou geld verkwisten zijn"

Kevin Magnussen denkt dat Haas F1 een goed besluit heeft genomen om 'geen geld te verspillen' aan de seizoenstest op de Hungaroring. Haas is het enige team wat niet deelneemt aan de tests op het Hongaarse circuit.

Magnussen begrijpt team besluit: "Testen zou geld verkwisten zijn"
©Haas F1

Negen van de tien Formule 1-teams komen deze week tijdens de tweedaagse test op het circuit, waar afgelopen zondag de Grand Prix van Hongarije plaatsvond. Haas koos ervoor om deze mogelijkheid afwezig te zijn.

Teambaas Günther Steiner legt uit dat hij van mening is dat het Amerikaanse Formule 1-team alle benodigde data uit de vijf races in de afgelopen weken heeft weten te vergaren.

"In plaats van mee te doen aan de test in Hongarije, heeft Haas besloten om de verkregen data van de Pirelli-test op Silverstone, de afgelopen grands prix en van onze werkzaamheden in de simulator te analyseren", zegt Steiner.

"De data die onze coureurs hebben verzameld, wat van toepassing is op hun rijstijl in onze auto's, en de reeks van vijf races in zes weken hebben ons doen besluiten om onze tijd beter te besteden in de fabriek."

Kevin Magnussen staat pal achter zijn baas, en zegt: "Ik denk sowieso niet dat we veel te testen hebben", verklaart de Deen tegenover Racefans.net. "Dus het zou geld verkwisting zijn, als je er [de test in Hongarije] toch niets van leert."

Na een uitstekende start van het seizoen, gevolgd door een dip van enkele races, staat Haas er sinds de laatste Formule 1-races weer goed bij. Kevin Magnussen en Romain Grosjean weten hun Ferrari aangedreven Haas-bolides regelmatig naar de top tien te rijden.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.