Machtsverhoudingen zijn nog een vraagteken voor Lewis Hamilton

Machtsverhoudingen zijn nog een vraagteken voor Lewis Hamilton
©Mercedes F1

De eerste twee F1-races werden door Mercedes met een bepaalde mate van mazzel gewonnen. Als Formule 1-team heeft Mercedes daarmee optimaal gescoord en daarom staan ze dan ook bovenaan in het tussenklassement om de wereldtitel voor constructeurs.

Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Charles Leclerc hebben na de twee eerste Grands Prix wel hun portie pech voor 2019 wel geïncasseerd. Vooral de overwinning in Bahrein van Lewis Hamilton en de tweede plaats van zijn teamgenoot Valtteri Bottas kwamen redelijk makkelijk aanwaaien.

Ondanks dat Ferrari er heel erg sterk uitziet, weet Lewis Hamilton nog niet exact hoe de machtsverhoudingen in 2019 liggen tussen Mercedes en Ferrari. "Ik weet het gewoon niet. Het is nog erg lastig te beoordelen na de eerste races van het seizoen, nu is daar de derde race", aldus Hamilton.

Hoe je het ook went of keert, Ferrari is sterk en als de boel heel blijft en naar behoren blijft functioneren zal het voor Mercedes lastig worden om de Italiaanse paardenkrachten van Ferrari te temmen.

"Ze [Ferrari, red.] hebben een heel goed pakket", vervolgt Hamilton. "Misschien is het pakket nog sterker van vorig jaar. Maar ook wij hebben een sterk pakket. Het komt gewoon doordat Ferrari zeker een stap voorwaarts heeft gemaakt."

Het circuit in Shanghai heeft een recht stuk van meer dan een kilometer en dat zou voor de Ferari's wel eens zeer gunstig uit kunnen pakken. De snelheden die Ferrari in Bahrein op de rechte stukken liet zien, waren enorm. Het verschil liep soms wel op tot een halve seconde ten opzichte van Mercedes.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.