Race met of zonder toeschouwers?

Maandag begint ACM met voorbereidingen voor GP van Monaco

De Automobile Club de Monaco zal er alles aan doen om de GP van Monaco dit jaar wel mogelijk te maken. Ondanks dat de race in dichtbevolkt gebied wordt verreden, ziet de organisatie dat niet als een probleem en doen ze er alles aan om het evenement goed voor te bereiden.

Maandag begint ACM met voorbereidingen voor GP van Monaco
© Getty Images/Red Bull Contentpool | De start van de GP F1 van Monaco 2019

De Formule 1 race door de straten van het prinsendom werd in 2020 van de kalender gehaald vanwege de coronapandemie. Als de situatie rondom het coronavirus het toelaat zal de legendarische Formule 1 race dit jaar wel doorgaan. De Automobile Club de Monaco (ACM) doet er in elk geval alles aan om het evenement goed te organiseren en laat vrij weinig aan het toeval over.

Vorig jaar meed de Formule 1 alles circuits die in dichtbevolkt gebied lagen. De konden de protocollen, opgesteld door de Formule 1, FIA en lokale overheden, vrijwel probleemloos worden gehanteerd. Maar in 2021 moet het volgens de sport mogelijk zijn om ook in Monaco het raceweekend te kunnen houden.

Aanstaande maandag 22 februari begint de organisatie met de eerste voorbereidingen van het Formule 1 evenement. "De eerste voorbereidingen beginnen zeven weken voor de eerste evenementen, wat een voorschot is van ongeveer 15 dagen aangezien de historische GP van 2021 plaatsvindt op 23 april", aldus de lokale overheid. Of er publiek bij de evenementen is toegestaan is nog niet duidelijk. Daarover is nog geen beslissing genomen. Er worden al wel F1-tickets aangeboden en verkocht.

Ondanks de strikte maatregelen die gelden vanuit de sport en de lokale overheid, denkt ACM dat het raceweekend in Monaco net zo compleet is als dat altijd het geval is geweest, met of zonder toeschouwers. "Het programma zal net zo sportief en feestelijk zijn als altijd", benadrukt de Automobile Club de Monaco. "We blijven waakzaam en op de hoogte van de ontwikkelingen in de internationale gezondheidssituatie. Alle voorzorgsmaatregelen zullen worden toegepast en genomen om de veiligheid van onze toeschouwers en gasten te waarborgen."

De sessies voor de Grand Prix Formule 1 van Monaco wordt verreden in het weekend van donderdag 20 tot en met zondag 23 mei. Zoals gebruikelijk wordt er in Monaco op vrijdag niet gereden, en die sessies worden traditioneel op donderdag gehouden.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1ACMCoronavirusCOVID19F1 GP Monaco 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.