Luca di Montezemolo: "Niets is onmogelijk"

De Grand Prix van Maleisië werd voor Scuderia Ferrari een nachtmerrie. Tijdens de kwalificatie kwam Sebastian Vettel door problemen met de turbo niet verder dan Q1 en vlak voor de start van de race op Sepang moest Kimi Räikkönen opgeven, waarschijnlijk met de zelfde problemen. Ondanks de teleurstellende resultaten in de laatste twee races, denkt voormalig Ferrari-president Luca di Montezemolo dat Ferrari het in zich heeft om alsnog de wereldtitel te veroveren.

Luca di Montezemolo: "Niets is onmogelijk"
© Ferrari F1

De huidige Ferrari-president, Sergio Marchionne, liet zich na de Grand Prix van Maleisië furieus uit: "Om je haren van uit je hoofd te trekken." Er moest heel snel iets veranderen op de afdeling motorontwikkeling, aldus Marchionne.

Uit onderzoek bleek dat de problemen bij Ferrari, tijdens de Grand Prix van Maleisië, voortkwamen uit een falende luchtstroom in de airbox naar vitale delen van de Ferrari-krachtbron. Hierdoor kregen beide Ferrari-coureurs in Sepang met motorproblemen te maken.

Lees hieronder verder

Of de falende werking van de airbox inmiddels is opgelost is zeer waarschijnlijk, maar een en ander zal vrijdag blijken wanneer de eerste vrije trainingen voor de Grand Prix van Japan van start gaan.

Voormalig Ferrari-president Luca di Montezemolo juicht hoe dan ook de stappen voorwaarts van het Ferrari-team toe. "Iedereen bij Ferrari realiseert zich nu dat ze er erg dichtbij zitten en meer gemotiveerd zijn dan ooit te voren", verklaart di Montezemolo tegenover het Italiaanse Corriere dello Sport.

"Het wordt een lastige opgave, maar er zijn nog vijf races te rijden en met deze wagen [Ferrari SF70H] is het te rechtvaardigen om nog te geloven in het wereldkampioenschap. Niets is onmogelijk", benadrukt di Montezemolo.

Ondanks de mindere betrouwbaarheid, denkt de 70-jarige di Montezemolo dat het erg belangrijk is om een snelle wagen te hebben. "Het is belangrijk dat de wagen snel is. Liever een snelle wagen die wat keuren heeft, als een wagen die betrouwbaar is, maar achter in het veld rijdt", aldus de voormalig Ferrari-president, die hoogtij dagen kende met zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP JapanF1 GP MaleisiëFerrari F1Luca di MontezemoloSergio Marchionne
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.