Luca di Montezemolo verwacht in 2020 veel van Red Bull-Honda

Luca di Montezemolo verwacht voor het GP-seizoen 2020 veel van de Formule 1-combinatie Red Bull-Honda. Volgens de Italiaan is Red Bull Racing klaar om regelmatig races te gaan winnen.

Luca di Montezemolo verwacht in 2020 veel van Red Bull-Honda
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Naarmate het 2019-seizoen vorderde, presteerde Red Bull Racing steeds beter en tegen het einde van het seizoen was het momentum van Max Verstappen in de Red Bull RB15 enorm goed te noemen. Zo won hij in Brazilië en werd hij tijdens de finale race van 2019 in Abu Dhabi tweede, achter Lewis Hamilton.

Volgens Luca di Montezemolo zijn Max Verstappen en Red Bull-Honda klaar om in 2020 voor de wereldtitel te strijden. De voormalige president-directeur van FIAT en Ferrari - in de tijd dat Michael Schumacher zijn vijf wereldtitels met Ferrari behaalde - denkt zelfs dat Ferrari en Mercedes moeite zullen hebben om de Oostenrijkse renstal bij te houden.

In een gesprek met Sky Italia laat Di Montezemolo weten: "Ferrari zoekt nog steeds naar downforce en Mercedes komt nog topsnelheid te kort. Terwijl Red Bull en Honda, die een competitief einde van het seizoen meemaakten, zeker klaar lijken om regelmatig races te gaan winnen. Ik verwacht dat Red Bull en de Honda-motor flink zullen verbeteren", aldus de tweeënzeventigjarige zakenman.

Woensdag 12 februari zal Red Bull Racing, een dag nadat Ferrari dat doet, hun nieuwe strijdwapen - de Red Bull RB16 - onthullen. Er wordt veel van Red Bull verwacht.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

1 reactie
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Mozes Kriebel @ 12 jan, 13:15 #25
Ik hoop dat hij gelijk krijgt. Een driestrijd zou wel erg fijn zijn!🙂
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.