VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Losse putdeksel in Baku zorgt voor afgelasting eerste vrije training

Losse putdeksel in Baku zorgt voor afgelasting eerste vrije training
©Ziggo Sport

De eerste vrije training in Azerbeidzjan is afgelast door een los zittende putdeksel. Na ongeveer 10 minuten in de sessie reed Williams-coureur George Russell de onderkant van zijn FW42-bolide kapot op een losse putdeksel.

De klap die Russell meemaakte was zo groot dat de het brandblussysteem in zijn bolide afging. Daarnaast werd de complete bodemplaat van zijn auto verwoest, iets wat Williams F1 momenteel helemaal niet kan gebruiken.

De vrije training werd direct stop gezet, omdat de marshalls druk bezig waren om de vele carbonfiber deeltjes van het asfalt te verwijderen en de putdeksel vastgezet moest worden. Vooral dat laatste leek een probleem te worden. De gevolgen waren zo groot dat de hele eerste vrije training werd afgelast. Alle putdeksels moesten worden gecontroleerd.

Een tweede blunder voor de organisatie van het circuit liet niet lang op zich wachten. Terwijl de Williams FW42 op een voertuig met kraan werd afgevoerd, knalde de kraan tegen een reclamebord. Het reclamebord hangt over de baan en de vrachtwagen met kraan knalde er vol tegenaan. De hydraulische cilinder van de kraan was zo erg beschadigd dat er hydraulische olie op de bolide van Russell druppelde.

Naar verwachting zal de tweede vrije training gewoon doorgaan op het geplande tijdstip en dat is om 15:00 uur vanmiddag. Geen beste beurt voor de organisatie van de Grand Prix van Azerbeidzjan.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.