Losse putdeksel in Baku zorgt voor afgelasting eerste vrije training

De eerste vrije training in Azerbeidzjan is afgelast door een los zittende putdeksel. Na ongeveer 10 minuten in de sessie reed Williams-coureur George Russell de onderkant van zijn FW42-bolide kapot op een losse putdeksel.

Losse putdeksel in Baku zorgt voor afgelasting eerste vrije training
©Ziggo Sport

De klap die Russell meemaakte was zo groot dat de het brandblussysteem in zijn bolide afging. Daarnaast werd de complete bodemplaat van zijn auto verwoest, iets wat Williams F1 momenteel helemaal niet kan gebruiken.

De vrije training werd direct stop gezet, omdat de marshalls druk bezig waren om de vele carbonfiber deeltjes van het asfalt te verwijderen en de putdeksel vastgezet moest worden. Vooral dat laatste leek een probleem te worden. De gevolgen waren zo groot dat de hele eerste vrije training werd afgelast. Alle putdeksels moesten worden gecontroleerd.

Een tweede blunder voor de organisatie van het circuit liet niet lang op zich wachten. Terwijl de Williams FW42 op een voertuig met kraan werd afgevoerd, knalde de kraan tegen een reclamebord. Het reclamebord hangt over de baan en de vrachtwagen met kraan knalde er vol tegenaan. De hydraulische cilinder van de kraan was zo erg beschadigd dat er hydraulische olie op de bolide van Russell druppelde.

Naar verwachting zal de tweede vrije training gewoon doorgaan op het geplande tijdstip en dat is om 15:00 uur vanmiddag. Geen beste beurt voor de organisatie van de Grand Prix van Azerbeidzjan.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.