VT1uitslag
VT2uitslag
VT326 sep - 11:00
QUALI26 sep - 14:00
RACE27 sep - 13:10

Liberty Media speelt met idee: "nieuw asfalt op alle circuits"

Liberty Media speelt met idee: "nieuw asfalt op alle circuits"
©Pirelli F1 Media

Liberty Media denkt er misschien over na om de promotors van de grands prix hun circuits [net zals in Spanje] opnieuw te laten asfalteren, dit om de races wat 'op te leuken'. Tegenover journalist Christian Sylt liet Liberty Media-baas Greg Maffei weten dat de plannen bedoeld zijn om de Formule 1 spannender te maken.

"Doordat circuits nieuw asfalt krijgen zal er sprake zijn van meer bandenslijtage [tijdens de race] waardoor meer pitstops noodzakelijk zijn, hierdoor worden de races weer interessant", aldus Maffei tegenover The Independent.

Maar journalist Sylt vraagt zich af of dat plan wel realistisch is, hij zegt dat het opnieuw asfalteren van een circuit rond de 3 miljoen euro kost. En niet alleen dat, "in het ergste geval moet het circuit andere raceklassen weren, omdat het asfalt niet geschikt is [mocht het asfalt te ruw gemaakt worden]."

Tijdens de Grand Prix van Spanje heeft de Formule 1 te maken gekregen met nieuw asfalt. Pirelli ontwikkelde waarvoor een speciale band met een dunnere wand en dunner loopvlak, om oververhitting te voorkomen. Dezelfde band wordt ook ingezet tijdens de race op Silverstone en Circuit Paul Ricard. Op beide circuits is nieuw asfalt gelegd.

Door: Redactie0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Denk jij dat Honda nu, na de motorproblemen van Max Verstappen, het lek boven heeft?
Volgende F1 Grand Prix
Rusland
vrijdag 25 september 2020
10:00 - 11:30Eerste vrije training
14:00 - 15:30Tweede vrije training
zaterdag 26 september 2020
11:00 - 12:00Derde vrije training
14:00 - 15:00Kwalificatie
zondag 27 september 2020
13:10 - 15:10Race
Meer GP Rusland
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.