Liberty Media speelt met idee: "nieuw asfalt op alle circuits"

Liberty Media denkt er misschien over na om de promotors van de grands prix hun circuits [net zals in Spanje] opnieuw te laten asfalteren, dit om de races wat 'op te leuken'. Tegenover journalist Christian Sylt liet Liberty Media-baas Greg Maffei weten dat de plannen bedoeld zijn om de Formule 1 spannender te maken.

Liberty Media speelt met idee: "nieuw asfalt op alle circuits"
©Pirelli F1 Media

"Doordat circuits nieuw asfalt krijgen zal er sprake zijn van meer bandenslijtage [tijdens de race] waardoor meer pitstops noodzakelijk zijn, hierdoor worden de races weer interessant", aldus Maffei tegenover The Independent.

Maar journalist Sylt vraagt zich af of dat plan wel realistisch is, hij zegt dat het opnieuw asfalteren van een circuit rond de 3 miljoen euro kost. En niet alleen dat, "in het ergste geval moet het circuit andere raceklassen weren, omdat het asfalt niet geschikt is [mocht het asfalt te ruw gemaakt worden]."

Tijdens de Grand Prix van Spanje heeft de Formule 1 te maken gekregen met nieuw asfalt. Pirelli ontwikkelde waarvoor een speciale band met een dunnere wand en dunner loopvlak, om oververhitting te voorkomen. Dezelfde band wordt ook ingezet tijdens de race op Silverstone en Circuit Paul Ricard. Op beide circuits is nieuw asfalt gelegd.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.
In 2020 zal Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Dan kun je je registreren en inloggen.