Lewis Hamilton wordt geridderd na winnen zevende wereldtitel

Toen Lewis Hamilton in Turkije op magische wijze wist te winnen, stelde hij zijn zevende kampioenschap veilig. In Engeland gingen er al geruchten dat de coureur uit Stevenage geridderd zou worden voor deze bijzondere prestatie, en nu lijkt dat ook echt te gaan gebeuren.

Lewis Hamilton wordt geridderd na winnen zevende wereldtitel
© Mercedes F1

Sir Lewis Hamilton

Lewis Hamilton schreef geschiedenis door zijn zevende titel te winnen en zich daarmee te evenaren met grootheid Michael Schumacher. Hoewel de Brit eerder zei dat hij het ridderschap niet verdient omdat hij naar eigen zeggen "geen levens heeft gered, of een held is". Echter liet de 35- jarige coureur weten dat de dag dat hij de orde zou ontvangen de gelukkigste dag uit zijn leven zou zijn.

Volgens het Britse tabloid The Sun zal de Brit op de eerste dag van 2021 worden geridderd door koningin Elizabeth. Volgens hen zat dit moment er al een tijdje aan te komen, er moesten alleen wel een paar dingen worden gecontroleerd. Zoals vele weten is de Mercedes coureur inwoner van het zon overgoten Monaco. De Britse overheid moest onderzoeken of Hamilton netjes zijn belasting betaalde en geen geld onderduikt. Dit is allemaal in orde en er is groen licht gegeven voor de orde.

Kritiek op ridderen Hamilton

Hamilton is nu een zevenvoudig wereldkampioen en is nog maar één wereldkampioenschap verwijderd van een nieuw record. Toch is er kritiek op de beslissing om Hamilton te laten ridderen. Zo heeft zesvoudig snooker kampioen O’Sullivan forse kritiek geuit, volgens hem is het helemaal niet zo bijzonder wat de Formule 1 kampioen heeft gepresteerd.

De snooker kampioen werd in 2016 geridderd in de orde of the British Empire. De Brit haalt uit naar Hamilton en verteld in een interview met de Daily Star dat je de orde écht moet verdienen.

"Het is fantastisch voor Lewis om zeven wereldtitels te winnen, als de auto waar jij in rijdt sneller is dan de rest, kun je het je veroorloven om wat fouten te maken en er toch nog mee weg te komen. Het is een beetje alsof je rondrijdt terwijl je een sigaar rookt, met één vinger aan het stuur", aldus de snooker kampioen. Hij voegt toe dat hij zich niet kan voorstellen dat Hamilton trots is op zijn eigen prestaties. De uitlatingen van O’Sullivan hebben in het Verenigd Koningrijk zoveel losgemaakt dat hij niet meer wil reageren op de door hem gemaakte claims en uitspraken.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2020Formule 1 2020Lewis HamiltonSir Lewis Hamilton
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.