VT110 jul - 11:00
VT210 jul - 15:00
VT311 jul - 12:00
QUALI11 jul - 15:00
RACE12 jul - 15:10

Lewis Hamilton wint in Hongarije, Max Verstappen tweede

Lewis Hamilton wint in Hongarije, Max Verstappen tweede
© Pirelli F1 Media

Lewis Hamilton heeft zijn 81ste Grand Prix-overwinning in Hongarije gepakt. Max Verstappen kwam als tweede over de meet en pakte zo 18 punten en het extra punt voor de snelste raceronde. Daarnaast werd de Nederlander voor 22ste keer tot 'Driver of the Day' verkozen.

In een direct gevecht met Max Verstappen, die tot aan ronde 67 aan de leiding ging maar zich gewonnen moest geven op de versleten harde banden. Dit terwijl Hamilton in ronde 49 voor de tweede keer een pitstop maakte om van de harde banden naar de mediums te gaan.

Na de race reageerde Max Verstappen redelijk ontspannen. Tegen Paul di Resta zei hij: "Tja, toch zijn we tweede geworden en pakken daarmee belangrijke punten."

Max Verstappen ging vanaf de start, die dit keer helemaal perfect verliep, tot aan ronde 67 aan de leiding van de race op Hungaroring. De enige die Verstappen kon volgen was Lewis Hamilton. De Brit liet in de beginfase van de race het gat met Verstappen geen moment groter worden dan 2.5 seconden.

In ronde 26 zocht Verstappen de pits op voor verse rubber. Hij was gestart op de mediums, net als de rest uit de top vijf, en stapte over op de harde banden van Pirelli. Red Bull probeerde zodoende een overcut, maar dat bleek achteraf niet de beste call. Hamilton ging een paar ronden later naar binnen voor zijn eerste pitstop. Ook hij stapte over op de harde band.

Na zijn pitstop maakte Hamilton kwam hij vijf seconden achter Verstappen terug op de baan. Een paar ronden later later, in ronde 39, heeft de Brit Verstappen bijgehaald en probeert hem buitenom in te halen in bocht vier. Hierbij raakt Hamilton even van de baan en daardoor krijgt Verstappen weer even lucht.

Lewis Hamilton liet daarna even een gat vallen, "Ik kan de druk niet blijven uitoefenen", aldus Hamilton over de radio. Verstappen vraagt in ronde 42 of Hamilton schade heeft en hij krijgt te horen via de boardradio dat Hamilton waarschijnlijk zijn banden en remmen laat afkoelen.

In ronde 44 komt Valtteri Bottas in zicht en hij wordt op een ronde gezet door het leidende duo. Bottas liep in het begin van de race schade aan zijn voor vleugel op en en moest die laten vervangen. De Fin reed vervolgens een vrij kansloze race.

In ronde 49, er zijn dan nog 21 ronden te gaan, duikt Hamilton voor de tweede keer de pits in voor nieuwe mediums. En dat zou het keerpunt van de race inluiden. Nadat de Brit met een achterstand van ongeveer 20 seconden weer de baan op komt, begint hij aan een inhaalrace en met succes. Ronde voor ronde wordt Verstappen steeds sneller binnen gehengeld. Per ronde liep Hamilton op zijn verse banden in op Verstappen, die nog steeds op de versleten harde banden reed.

In ronde 67 steekt Hamilton Verstappen voorbij. Verstappen was zoals hij zelf zij "niet snel genoeg". Daarnaast waren zijn banden compleet op. Dat deed de Nederlander besluiten om in de laatste drie ronden nog voor de snelste raceronde te gaan. Hij had immers een voorsprong van bijna een minuut op de eerste Ferrari-rijder, en dat was op dat moment Charles Leclerc.

Echter werd de Monegask door teamgenoot Vettel in ronde 68 ingehaald. Max Verstappen kon in de laatste ronde de snelste raceronde laten noteren, een 1:17.103. Hamilton won de race en Verstappen volgde uiteindelijk op iets minder dan 18 seconden als tweede. Sebastian Vettel maakte het podium compleet.

Charles Leclerc eindigde als vierde en achter de Ferrari-rijder was iedereen op een of meer ronden gereden. Vettel had op de eindstreep een achterstand van ruim een minuut en Leclerc vijf seconden meer dan zijn teamgenoot.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk (2)
vrijdag 10 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 11 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 12 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.