VT1 7 aug - 12:00
VT2 7 aug - 16:00
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Lewis Hamilton verwacht lastig weekend in Monaco

Lewis Hamilton verwacht lastig weekend in Monaco
Foto: Lewis Hamilton #44 (Mercedes) - Bron: Mercedes AMG F1

Het Formule 1-team van Mercedes verwacht niet dat ze het Spaanse ééntweetje in Monaco even zullen herhalen. In Spanje domineerde de Duitse formatie, Lewis Hamilton won de race in Barcelona en zijn teamgenoot Valtteri Bottas beklom de tweede plek op het podium.

Maar volgens Lewis Hamilton moeten we vooral uitkijken naar een snel Red Bull-team. De auto van de Oostenrijkse renstal zou geknipt zijn voor het bochtige stratencircuit in het vorstendom.

"Monaco wordt een serieuze uitdaging voor ons, de concurrentie zal moeilijk te verslaan zijn", waarschuwt Hamilton. "Als je goed hebt opgelet was Ricciardo sneller dan iedereen in de laatste sector [in Barcelona], dat zijn bochten waar je aerodynamische ondersteuning goed kunt gebruiken. Ze [Red Bull] zijn dus erg snel en moeilijk te verslaan in Monaco."

De regerend wereldkampioen vreest niet alleen voor de race in Monaco, maar ook voor de Grand Prix van Canada. "Ook in Montreal is het voor ons erg moeilijk om de temperatuur in de banden te krijgen, daar hebben we enkele ronden voor nodig", aldus Hamilton.

"Er zijn dus verschillende factoren die voor ons bepalend zijn en het zal dus niet makkelijk worden. Ik verwacht niet dat alle races zo overduidelijk zullen zijn [zoals in Spanje]."

Voor de Grand Prix van Spanje had Pirelli aan de teams speciale banden geleverd. Deze banden hebben een dunner loopvlak en dunnere wangen. Daardoor wordt de hitte in de band beter afgevoerd om blaarvorming te voorkomen. Deze banden worden alleen ingezet op circuits waar nieuw asfalt is gelegd.

Dus voor de Franse- en Britse Grand Prix staan de speciale banden weer op het menu en zou Mercedes daaruit weer voordeel moeten halen.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.