Lewis Hamilton snelste in laatste training, vierde tijd Verstappen
©Mercedes AMG F1

Lewis Hamilton snelste in laatste training, vierde tijd Verstappen

24 nov 2018 - 12:03
Ries Boogert

Lewis Hamilton heeft de derde vrije training voor de Grand Prix van Abu Dhabi als snelste afgesloten. De vijfvoudig wereldkampioen bleek Ferrari-coureur Kimi Räikkönen ruim twee tienden voor.

Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen lijken hun snelheid weer te hebben gevonden. Vrijdag bleven de Ferrari's een beetje buiten beeld, maar in de laatste training - die voorafgaat aan de kwalificatie - leken de Fin en de Duitser hun gebruikelijke snelheid weer te hebben gevonden. Räikkönen en Vettel sloten de derde training af als tweede en derde.

Kimi Räikkönen deed iets aparts in de laatste training. Hij vergaloppeerde zich in een van de laatste bochten voor start/finish en besloot - over de witte lijn - terug te keren naar de pitstraat, maar koos er vervolgens toch voor om weer terug te keren naar de baan. Voorlopig stond de Fin 'under investigation'.

Max Verstappen kwam als laatste van het veld de baan op. Met nog ruim 36 minuten op de klok begon de Nederlander voor de eerste keer in actie in de laatste training voor de Grand Prix van Abu Dhabi. Verstappen reed een tweede tijd en moest op dat moment alleen Sebastian Vettel voor zich dulden. Uiteindelijk moest de Nederlandse Red Bull-coureur genoegen nemen met de vierde tijd.

Valtteri Bottas eindigde als vijfde op de tijdenlijst. De Fin had Red Bull-coureur Daniel Ricciardo in zijn kielzog. Daniel Ricciardo moet zijn RB14 tegen het einde van de derde en laatste training aan de kant parkeren. Het is een technisch probleem, maar details ontbreken nog.

Charles Leclerc zorgde voor een kortstondige gele vlag. De Monegask spinde en vernielde zijn achtervleugel. Vervolgens reed de aanstaande Ferrari-coureur zonder achtervleugel terug naar de pitstraat. Leclerc kwam in deze laatste sessie met nog ongeveer vijf minuten in actie. Leclerc sloot deze sessie als dertiende af.

Esteban Ocon kende een minne vrije training. De Fransman stond lang in de pitbox met problemen. Tegen het slot van de sessie kwam hij nog in actie, maar het leverde hem niet meer op dan een tiende tijd en dat was beter dan zijn teamgenoot liet zien. Pérez sloot de derde training af als elfde.

De kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi begint om 14:00 uur Nederlandse tijd. De temperatuur - die tijdens de laatste training nog opliep tot 32ºC - zal in de kwalificatie een stuk lager liggen. Naar verwachting ligt de temperatuur dan rond de 24 a 25 graden Celsius.

DELEN
Meer nieuws
ZIGGO SPORT F1
Word Ziggo-abonnee en volg alle F1-sessies, dus ook alle vrije trainingen, zonder etxra kosten. Surf direct naar Meer Met Ziggo, word abonnee en scoor meteen een waardebon van BOL.com.
MEEST GELEZEN
18 mrt. 05:02 - F1
Horner weet nog niet wat hij van Bahrein moet verwachten
17 mrt. 19:13 - F1
Het steigerende paard zakt door zijn hoeven in Melbourne
17 mrt. 20:17 - F1
Geen best weekend voor Williams F1, maar ook positieven
19 mrt. 05:03 - F1
Opinie: Slaat Red Bull Racing met Honda een nieuwe bladzijde om?
18 mrt. 04:47 - F1
Carlos Sainz jr: "Ik raakte in 2017 mijn Red Bull-ticket kwijt"
ZIGGO SPORT F1
Word Ziggo-abonnee en volg alle F1-sessies, dus ook alle vrije trainingen, zonder etxra kosten. Surf direct naar Meer Met Ziggo, word abonnee en scoor meteen een waardebon van BOL.com.
MEER Formule 1
Vandaag 20:20
Volgens Max Verstappen is inhalen nog steeds moeilijk
Vandaag 20:18
F1-circuit Silverstone krijgt wederom nieuwe asfaltlaag
19 mrt. 05:03
Opinie: Slaat Red Bull Racing met Honda een nieuwe bladzijde om?
19 mrt. 04:00
'Ontwerp voorvleugel SF90 oorzaak voor grip tekort op vooras'
18 mrt. 16:18
Sebastian Vettel moet het ontgelden in de Italiaanse media