Lewis Hamilton snelste in laatste training, Verstappen op P9

Lewis Hamilton heeft de derde en laatste vrije training in Melbourne als snelste afgesloten. De tweede naam op de tijdenlijst was die van Sebastian Vettel. De Ferrari-rijders stonden weer goed bovenin, want ook de naam van Charles Leclerc stond in de top drie.

Lewis Hamilton snelste in laatste training, Verstappen op P9
©Mercedes F1

De twee Haas-rijders staan er net als in de editie van 2018 weer goed bij. Het duo van de Amerikaanse renstal bezette de vierde en vijfde positie. Grosjean reed een tijd van 1:23.112 en zijn Magnussen reed een tijd van 1:23.334.

Max Verstappen kreeg het niet voor elkaar om zijn RB15 in de top acht te plaatsen. De eerste Red Bull-coureur stond op de zesde positie en zijn naam was Pierre Gasly. Achter Gasly stond Mercedes-coureur Valtteri Bottas die zich een aantal keer vergaloppeerde en niet verder kwam dan een 1:23.422.

Max Verstappen deed het in deze sessie rustig aan. De Red Bull-rijder reed aan het begin van de sessie enkele ronden met zijn nieuwe chassis. Terwijl de rest hard werkte aan snelle rondetijden stond de Nederlander lang stil in de pits. Met nog negen minuten op de klok kwam Max Verstappen weer naar buiten op nieuwe rood gemarkeerde softbanden.

Verstappen kwam niet verder dan de negende plek op de tijdenlijst. Wat daarvan de reden is is niet bekend. Ook Gasly kwam pas laat op gang. Laten we voor de Red Bull-fans hopen dat dit onderdeel uitmaakte van een bepaalde doelstelling.

Verstappen heeft van Red Bull Racing een nieuw chassis gekregen, zoals vrijdag bekend is gemaakt. De reden voor de chassiswissel had te maken met een probleem met de brandstoftank. Zo is zaterdag bekend geworden.

De kwalificatie voor de eerste race van het nieuwe GP-seizoen begint om 07:00 uur Nederlandse tijd.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET