Lewis Hamilton over snelheid Ferrari: 'Het was alsof ik stil stond'

Lewis Hamilton heeft een klap opgelopen in de strijd om het wereldkampioenschap. De regerend wereldkampioen werd vandaag fair en square verslagen door zijn grote concurrent, Sebastian Vettel. Uiteindelijk wist de Brit de schade te beperken door als tweede te eindigen.

Lewis Hamilton over snelheid Ferrari: 'Het was alsof ik stil stond'
©Mercedes AMG F1

"Allereerst wil ik Seb feliciteren. Het team en ik hebben alles gegeven tijdens de race, maar het was niet genoeg. Uiteindelijk denk ik dat we dit weekend best goed gepresteerd hebben, maar hij kwam mij op het rechte stuk voorbij alsof ik stilstond."

"We moeten zo hard mogelijk blijven werken om te proberen Ferrari te achterhalen. Dat is alles wat ik erover kan zeggen voor vandaag. Bij de herstart had ik hem misschien kunnen pakken in de busstop, maar dan was hij op het rechte stuk weer aan mij voorbij gevlogen.

Opmerkelijk was dat Hamilton aan het einde nog insinueerde dat de Ferrari illegaal is: "Ze hebben een paar goede trucs werkend gekregen in die auto. Het team en ik hebben er alles aan gedaan. We moeten gewoon blijven werken."Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET