Lewis Hamilton schat in: 'Red Bull zit op ons niveau'
©Mercedes AMG F1

Lewis Hamilton schat in: 'Red Bull zit op ons niveau'

3 mrt 2019 - 06:34
Ries Boogert

Lewis Hamilton schat in dat Mercedes een halve seconde te kort komt op Ferrari. De regerend wereldkampioen spreekt voor het komend seizoen over een grote uitdaging, de grootste sinds de introductie van de hybride V6-turbo-motoren.

Lewis Hamilton, die onder de indruk is van de prestaties van Ferrari tijdens de wintertests, duwt de Italiaanse formatie in de favorietenrol. "Ze hebben momenteel de snelste auto", zegt de Brit tegen AMuS. "Het wordt een hevige strijd en het zal een uitdaging worden om ze in te halen."

Ondanks de berekeningen van de analisten en experts is het nog helemaal niet zeker hoe de verhoudingen exact liggen. Te veel factoren kunnen niet worden bepaald. Bijvoorbeeld de hoeveelheid brandstof die de coureurs aan boord hadden en hoe de auto was afgesteld tijdens het rijden van een snelle ronde zijn variabelen die de werkelijke snelheid van de auto's kunnen bepalen.

Tijdens de eerste wintertest leek Mercedes achterop te zijn geraakt. Maar al snel wist de Duitse formatie met een nieuw aero-pakket op de proppen te komen. Daardoor kwam Mercedes er tijdens de tweede testweek beter uit de verf. Maar Mercedes is niet het enige team wat hier en daar nog wat aanpassingen kan en zal invoeren. Dat geldt voor alle teams en in het bijzonder voor de drie topteams.

"Ik denk dat alle teams op dit moment met vraagtekens zitten. Ferrari zal ook ons concept bestuderen. We weten dat onze auto nog niet optimaal werkt. Daarom moeten we eerst ontdekken hoe ver we nu kunnen komen, in plaats van nu al een overhaaste beslissing nemen."

Tijdens het seizoen verwacht Lewis Hamilton dat er een hevige ontwikkelingsrace zal plaatsvinden, een van ongekende proporties. Maar de Brit heeft alle vertrouwen in zijn Duitse werkgever. "Ik heb er alle vertrouwen in dat dit team de klus zal klaren. We waren de afgelopen jaren niet de snelste tijdens de wintertests, maar nog nooit was de kloof zo groot. Het lijkt er op dat Ferrari een maand op ons voorloopt."

Red Bull zit op ons niveau

De wereldkampioen verwacht dan ook een zeer spannend seizoen. Naast de voorsprong van Ferrari zit Red Bull volgens de Brit op gelijke hoogte als Mercedes en is het gat van de andere teams naar de top kleiner geworden. "Red Bull zit op ons niveau. En dit terwijl de andere teams dichterbij zijn gekomen. Hun achterstand lijkt intussen gehalveerd."

De Mercedes W10 'vreet' banden

Uit de testweken is gebleken dat de Mercedes W10 banden 'vreet'. De slijtage is behoorlijk groot, groter als bij de andere teams. En daarmee lijkt de trend van vorig jaar, toen Mercedes ook problemen met de banden had, teruggekeerd. Of Mercedes de komende weken met een oplossing voor dit probleem komt is even afwachten.

DELEN
Meer nieuws
F1 GP Bahrein
vrijdag 29 maart 2019
1e Vrije Training12:00 - 13:30
2e Vrije Training16:00 - 17:30
zaterdag 30 maart 2019
3e Vrije Training13:00 - 14:00
Kwalificatie 16:00 - 17:00
zondag 31 maart 2019
Race 17:10 - 19:10
Sakhir / F1-weer
Bahrein International Circuit / 5,412 km
Race: 57 ronden / 308,238 km
F1 kalender 2019 downloaden
MEEST GELEZEN
24 mrt. 17:06 - F1
Marko blijft stellig: "Red Bull kan meevechten voor de wereldtitel"
24 mrt. 18:28 - F1
'Mick Schumacher maakt in Bahrein F1-testdebuut voor Alfa Romeo'
24 mrt. 17:58 - F1
Flavio Briatore verwacht dat Mercedes opnieuw zal domineren
24 mrt. 17:27 - VIDEO
F1 Video: Renault Sport heeft nog veel huiswerk te doen
MEER Formule 1
24 mrt. 18:28
'Mick Schumacher maakt in Bahrein F1-testdebuut voor Alfa Romeo'
24 mrt. 17:58
Flavio Briatore verwacht dat Mercedes opnieuw zal domineren
24 mrt. 17:06
Marko blijft stellig: "Red Bull kan meevechten voor de wereldtitel"
23 mrt. 09:25
Robert Kubica heeft geen seconde spijt van zijn comeback in F1
23 mrt. 07:24
Max Verstappen blikt vooruit op Bahreinse F1 Grand Prix