Lewis Hamilton 'overleeft' hobbelige vrijdag in Austin

Lewis Hamilton 'overleeft' hobbelige vrijdag in Austin
© LAT Images/Mercedes F1

Het gesprek van de dag was, en dat zal op zaterdag niet anders zijn, de hobbelige baan in Austin. Lewis Hamilton was tijdens VT1 de eerste die over de boardradio riep dat de hobbels 'krankzinnig' waren. Maar hij heeft het overleeft, want in de tweede training was hij absoluut de snelste man op de baan.

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas waren in de eerste vrije training niet zo snel als dat ze normaliter zijn. Maar daar was een reden voor. Het Mercedes-duo hield zich tijdens VT1 voornamelijk bezig met de experimentele banden, waarvan de coureurs op vrijdag twee setjes ter beschikking kregen. In VT2 gingen Hamilton en Bottas beginnen aan hun werk voor het GP-weekend in Austin.

Lewis Hamilton reed de absoluut snelste rondetijd en was in de longruns ook de snelste man op de baan. Bottas deed het wat rustiger aan en kwam tot een vijfde tijd van de dag.

"Het was behoorlijk koud op de baan vandaag, maar uiteindelijk deed de zon haar werk", blikt Lewis Hamilton terug op de vrijdagsessies. "De eerste sessie wat interessant, omdat we de 2020-banden konden uitproberen. VT2 verliep meer als een normale sessie en alles verliep probleemloos."

Hamilton vervolgt: "De baan is erg hobbelig - hobbels kunnen karakter aan een baan geven, dus ik ben geen fan van gladde circuits, maar deze hobbels zijn enorm. Het probleem zit hem vooral in het feit dat we geen echte vering hebben en de auto gaat niet echt veel op en neer. Onze ruggengraat krijgt veel te verduren."

"Vooral in VT1 voelde de hobbels erg vervelend aan, maar we hebben enkele wijzigingen doorgevoerd en daarna werd het iets beter."

Circuit of The Americas (CoTA) is een van de favoriete circuits van de regerend en aanstaand wereldkampioen. En dat bleek ook vrijdag uit de tijden die de Brit uit zijn Mercedes W10 wist te persen. "Ik kijk uit naar de rest van het weekend. Over het algemeen ben ik gek op deze baan en de auto voelde behoorlijk goed vandaag [vrijdag]. Maar we hebben nog wat werk te doen en hopelijk komen we zaterdag nog sterker voor de dag", aldus Hamilton.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.