Lewis Hamilton: "Onze racesnelheid is absoluut beter"

Mercedes-coureur Lewis Hamilton besloot de kwalificatie in Mexico eens niet als snelste af. De Brit eindigde als derde, achter Max Verstappen en Sebastian Vettel. De drievoudig wereldkampioen reed een ronde van 1:16.934 en kwam ongeveer vier tienden te kort op de mannen voor hem.

Lewis Hamilton: "Onze racesnelheid is absoluut beter"
Foto: Lewis Hamilton #44 (Mercedes) - Bron: Mercedes AMG F1

Na de kwalificatie vertelde Hamilton: "De pole was ons doel, maar het zat er vandaag niet in. Het was een lastige sessie, we maken over het algemeen een lastig weekend mee. Ik kwam grip te kort. Ik heb alles gedaan wat in mijn vermogen lag, maar het gat met de kop was te groot."

Over de racesnelheid van de Mercedes W08 maakt Lewis Hamilton zich geen zorgen. "Onze racesnelheid is veel beter dan onze snelheid in shortruns."

"Vanaf de start is het een lang stuk naar bocht 1, dus we kunnen ons opmaken voor een leuke race. Ik hoop dat ik vlak na de start naar voren kan komen. Hier [in Mexico] winnen moet geweldig zijn, de Mexicanen zijn een geweldig publiek", aldus de drievoudig wereldkampioen die niet veel nodig heeft om in Mexico zijn vierde wereldtitel te pakken.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET