VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACEuitslag

Lewis Hamilton: "Onze racesnelheid is absoluut beter"

Lewis Hamilton: "Onze racesnelheid is absoluut beter"
Foto: Lewis Hamilton #44 (Mercedes) - Bron: Mercedes AMG F1

Mercedes-coureur Lewis Hamilton besloot de kwalificatie in Mexico eens niet als snelste af. De Brit eindigde als derde, achter Max Verstappen en Sebastian Vettel. De drievoudig wereldkampioen reed een ronde van 1:16.934 en kwam ongeveer vier tienden te kort op de mannen voor hem.

Na de kwalificatie vertelde Hamilton: "De pole was ons doel, maar het zat er vandaag niet in. Het was een lastige sessie, we maken over het algemeen een lastig weekend mee. Ik kwam grip te kort. Ik heb alles gedaan wat in mijn vermogen lag, maar het gat met de kop was te groot."

Over de racesnelheid van de Mercedes W08 maakt Lewis Hamilton zich geen zorgen. "Onze racesnelheid is veel beter dan onze snelheid in shortruns."

"Vanaf de start is het een lang stuk naar bocht 1, dus we kunnen ons opmaken voor een leuke race. Ik hoop dat ik vlak na de start naar voren kan komen. Hier [in Mexico] winnen moet geweldig zijn, de Mexicanen zijn een geweldig publiek", aldus de drievoudig wereldkampioen die niet veel nodig heeft om in Mexico zijn vierde wereldtitel te pakken.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.