Lewis Hamilton na zege in Mexico: "Het is en blijft speciaal"

Lewis Hamilton heeft voor de tweede keer de Grand Prix van Mexico gewonnen. Ondanks zijn zege in Mexico-stad heeft de Brit nog niet zijn zesde wereldtitel op zak, want zijn teamgenoot Valtteri Bottas werd derde.

Lewis Hamilton na zege in Mexico: "Het is en blijft speciaal"
© Pirelli

Ondanks dat Hamilton vandaag zijn 83ste Formule 1-race won, is het voor hem nooit een routine om een race te winnen. Zo laat hij na de race weten aan Ziggo Sport's Jack Plooij. "Het is nooit gewoon, het maakt niet uit hoeveel keer je wint, je raakt er nooit aan gewend. Het voelt iedere keer weer als de eerste keer", aldus Hamilton.

"Mensen realiseren zich het niet, maar vanaf de start tot het eind van het weekend, is iedere keer weer een nieuwe reis", vervolgt de Britse Mercedes-coureur. "Het is een reis vol ontdekkingen en je bent steeds met gedachten bezig. En op en naast de baan is een constante druk aanwezig. Het is moeilijk uit te leggen, maar het is een nederig en bevredigend gevoel."

Lewis Hamilton is nog geen wereldkampioen, maar dat lijkt steeds meer een formaliteit te worden. Want ook vandaag heeft hij zijn voorsprong op zijn enige concurrent en teamgenoot, Valtteri Bottas, weer uitgebouwd. Hamilton leidt het kampioenschap met 363 punten en heeft een voorsprong van 74 punten op Bottas, die 289 punten achter zijn naam heeft staan.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Nabeschouwing: Een terugblik op de spectaculaire Grand Prix van Brazilië die dit weekend verreden werd op het circuit Autodromo Jose Carlos Pace, dat beter bekend staat als Interlagos.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Abu Dhabi (VAE)
vrijdag 29 november 2019
10:00 - 11:30Eerste vrije training
14:00 - 15:30Tweede vrije training
zaterdag 30 november 2019
11:00 - 12:00Derde vrije training
14:00 - 15:00Kwalificatie
zondag 01 december 2019
14:10 - 16:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.