Lewis Hamilton maakt "geen geweldige dag" mee in Mexico

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas kwamen vrijdag in Mexico tijdens de tweede vrije training niet verder dan een vierde en vijfde notering op de tijdenlijst. Maar volgens Lewis Hamilton is dat niet ongewoon voor Mercedes.

Lewis Hamilton maakt "geen geweldige dag" mee in Mexico
© Mercedes F1

Tijdens de eerste vrije training in Mexico was Lewis Hamilton het snelst van allemaal. Maar tijdens het tweede bedrijf kwam het er niet uit. De Brit houdt het erop dat dat geen drama is. "Het is geen geweldige dag voor ons geweest, maar dat is voor ons gebruikelijk in Mexico", vertelt Hamilton. "We hadden geen grote problemen, het gaat erom dat we de banden beter leren begrijpen."

Valtteri Bottas, die de vierde tijd van de dag opeiste, erkent dat Mercedes het lastig heeft, maar er zit mogelijk nog meer in. "Zowel Ferrari als Red Bull lijken sterk op deze baan, maar we kunnen nog veel dingen verbeteren voor de rest van het weekend", aldus Bottas.

Zowel Hamilton als Bottas had problemen met de banden. Vooral de wisselende omstandigheden van het asfalt, speelden een grote rol voor het Mercedes-duo. Door de wisselende temperaturen veranderde de grip ook continu. Daarnaast wist het rijderspaar niet op het juiste moment de juiste temperatuur in de banden te krijgen.

Zaterdag begint de derde vrije training om 17:00 uur Nederlandse tijd.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Nabeschouwing: Een terugblik op de spectaculaire Grand Prix van Brazilië die dit weekend verreden werd op het circuit Autodromo Jose Carlos Pace, dat beter bekend staat als Interlagos.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Abu Dhabi (VAE)
vrijdag 29 november 2019
10:00 - 11:30Eerste vrije training
14:00 - 15:30Tweede vrije training
zaterdag 30 november 2019
11:00 - 12:00Derde vrije training
14:00 - 15:00Kwalificatie
zondag 01 december 2019
14:10 - 16:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.