Lewis Hamilton maakt "geen geweldige dag" mee in Mexico

Lewis Hamilton maakt "geen geweldige dag" mee in Mexico
© Mercedes F1

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas kwamen vrijdag in Mexico tijdens de tweede vrije training niet verder dan een vierde en vijfde notering op de tijdenlijst. Maar volgens Lewis Hamilton is dat niet ongewoon voor Mercedes.

Tijdens de eerste vrije training in Mexico was Lewis Hamilton het snelst van allemaal. Maar tijdens het tweede bedrijf kwam het er niet uit. De Brit houdt het erop dat dat geen drama is. "Het is geen geweldige dag voor ons geweest, maar dat is voor ons gebruikelijk in Mexico", vertelt Hamilton. "We hadden geen grote problemen, het gaat erom dat we de banden beter leren begrijpen."

Valtteri Bottas, die de vierde tijd van de dag opeiste, erkent dat Mercedes het lastig heeft, maar er zit mogelijk nog meer in. "Zowel Ferrari als Red Bull lijken sterk op deze baan, maar we kunnen nog veel dingen verbeteren voor de rest van het weekend", aldus Bottas.

Zowel Hamilton als Bottas had problemen met de banden. Vooral de wisselende omstandigheden van het asfalt, speelden een grote rol voor het Mercedes-duo. Door de wisselende temperaturen veranderde de grip ook continu. Daarnaast wist het rijderspaar niet op het juiste moment de juiste temperatuur in de banden te krijgen.

Zaterdag begint de derde vrije training om 17:00 uur Nederlandse tijd.

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.