Lewis Hamilton is met veganistisch dieet "5 kilo aangekomen"

Lewis Hamilton is met veganistisch dieet "5 kilo aangekomen"
©Mercedes F1

Lewis Hamilton is een overtuigd veganist en volgt hiervoor een streng dieet, waar geen dierlijke producten in voorkomen. Volgens de Brit helpt het hem om een beter atleet te zijn.

Waar Max Verstappen helemaal niet vies is van een maaltijd waar vlees in voor komt, laat zesvoudige wereldkampioen Lewis Hamilton alle maaltijd waar dierlijke producten in voor komen links liggen. Ondanks zijn veganistische levensstijl is Hamilton dit jaar 5 kilogram aangekomen. Zo geeft hij toe tegenover het Maleise tijdschrift The Edge.

"Ik zie geregeld berichten op mijn Instagram waarin gezegd wordt 'dat ik proteïne nodig heb om aan te komen'. Nou ik ben aangekomen", aldus de Mercedes-coureur. "Ik ben dit jaar 5 kilo aangekomen en ben van 68 naar 73 kilo gegaan, op een volledig veganistisch dieet."

Naast zijn - naar eigen zeggen - gezonde levensstijl, zet Hamilton zich ook in voor milieu gerelateerde zaken, zoals onder andere klimaatverandering, en zegt dat hij ook betrokken is bij de inzet van Mercedes, om op dat gebied verbeteringen aan te brengen.

"Mercedes is een enorme organisatie en ik later vandaag een telefoongesprek met de algemeen directeur [CEO van Mercedes, red.] om te bespreken hoe we de lederen producten in de auto's weg kunnen laten", aldus Hamilton. "Ik wil deel uitmaken van een systeem wat de wereld beter kan maken en ik wil iets positief doen voor de toekomst."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.