Lewis Hamilton: "Ik was echt bang dat de band ging ontploffen"

Lewis Hamilton moest vandaag genoegen nemen met de tweede plaats op het podium. De Brit had graag willen winnen tijdens de 70-jarige verjaardag van de Formule 1, maar het mocht niet zo zijn. Max Verstappen en Red Bull staken daar een stokje voor. Het enige wat Hamilton bereikte was een evenaren van het podium-record wat Michael Schumacher met 155 jarenlang in handen had.

Lewis Hamilton: "Ik was echt bang dat de band ging ontploffen"
© Mercedes F1

"Het was een ongelooflijk moeilijke race voor ons. Mijn felicitaties gaan uit naar Max Verstappen en Red Bull Racing. Zij hadden niet de problemen met de banden zoals wij die kenden. We hadden niet verwacht dat het blaarprobleem zo ernstig zou zijn, maar ik ben toch blij dat we de situatie onder controle hebben kunnen houden en de eindstreep gehaald hebben. Tegen het einde van de race begonnen er alweer blaren op de banden te komen, maar dat kwam omdat ik te agressief in de aanval ging tegen Vallteri en Max", aldus de regerend wereldkampioen.

"Ik weet niet waarom onze banden meer last hadden van de blaren dan Red Bull Racing, maar daar komt het team wel achter", vertrouwt Hamilton. "Waarschijnlijk komt het door de hogere bandenspanning, die we vorige week niet hadden. Het zou mij niet verbazen als dit de oorzaak is van de ernstige blaarvorming. Ik weet ook niet of andere teams soortgelijke problemen hebben gehad."

Lees hieronder verder

Met nog maar een pitstop voor zijn kiezen leek het erop dat Mercedes een eenstopper ging proberen bij Hamilton. Maar daar had de Brit geen goed gevoel over. Hij vroeg tijdens zijn tweede stint over de boardradio of zijn banden niet konden ontploffen. Nee, was de reactie van zijn race-engineer. "In de tweede stint kon ik de banden eerst op niveau houden, maar het probeem met de blaren werd steeds erger. Ja, vandaag konden de banden de belasting, aan maar ik was echt bang dat hij op een gegeven moment zou ontploffen", sluit Hamilton af.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP Groot-BrittanniëF1 GP Groot-Brittannië (2) 2020F1 nieuws 2020Formule 1 2020Lewis HamiltonMercedes F1Silverstone
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.