Lewis Hamilton hoopt dat Red Bull voor Albon gaat

Lewis Hamilton hoopt dat Red Bull voor Alexander Albon gaat, als het gaat om de keuze wie de teamgenoot van Max Verstappen vanaf 2020 wordt.

Lewis Hamilton hoopt dat Red Bull voor Albon gaat
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Mercedes-coureur Lewis Hamilton vindt dat Red Bull niet meedogenloos moet omgaan met de intussen 23-jarige Alexander Albon. "Ik hoop echt dat ze goed voor hem zijn", aldus de regerend wereldkampioen.

Alexander Albon werd na de zomerstop van 2019, ten koste van Pierre Gasly, gepromoveerd van Toro Rosso naar Red Bull Racing. Sinds zijn eerste optreden heeft de in Londen geboren Thai 19 WK-punten meer binnengeharkt dan zijn Nederlandse teamgenoot. Daarnaast heeft hij nog meer drie punten achterstand op Pierre Gasly, die zes races meer in de Red Bull RB15 mocht rijden.

Hamilton, die in de beginfase van de race voor de Grand Prix van Mexico achter Albon reed, zegt: "Alex heeft een mooie toekomst voor zich liggen en ik hoop dat Red Bull hem blijft ondersteunen in de komende jaren."

"Het is heel, heel belangrijk, omdat ze [Red Bull] snel coureurs de deur wijzen, als ze niet meteen aan de eisen voldoen. Ik hoop echt dat ze goed voor hem zijn. Het is voor Alex [Albon] sowieso een enorme uitdaging om het als teamgenoot tegen een coureur als Max [Verstappen], waar men zo lovend over spreekt, op te nemen", aldus Hamilton.

Alexander Albon, die dit jaar voor het eerst in een Formule 1-auto rijdt, werd in 2012 uit het Red Bull-juniorenprogramma geknikkerd, enkele maanden nadat zijn moeder Kankomal voor het plegen van fraude de gevangenis in ging.

Hamilton vervolgt: "Hij is zo jong begonnen en dat met alle moeilijkheden die hij in het leven tegenkwam. Zijn verhaal is best interessant, succes hebben tegen alle verwachtingen in. Dus, het was op zondag best cool om even te gaan zitten en kijken naar zijn verrichtingen."

Voorlopig is er bij Red Bull nog niets beslist, alle opties liggen nog open. "Ook Kvyat is nog in de race", aldus Helmut Marko in de media.Formule 1 podcast

GP Verenigde Staten - Lewis Hamilton moest nog even wachten maar afgelopen weekend was het dan zover. In week 44, tevens het startnummer van Lewis Hamilton, pakte hij zijn zesde wereldtitel.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
15:00 - 16:30Eerste vrije training
19:00 - 20:30Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.