Lewis Hamilton: "Het gaat goed, maar we zijn niet dominant"

Lewis Hamilton: "Het gaat goed, maar we zijn niet dominant"
©Pirelli

Lewis Hamilton won afgelopen zondag de duizendste Formule 1-race ooit. Daarnaast passeerde de Brit een nieuwe mijlpaal. In ronde 16 had de vijfvoudig wereldkampioen 4001 ronden een Formule 1-race geleid, en daarmee passeerde hij het record van Michael Schumacher, wat op 4000 ronden stond.

Het gaat Mercedes AMG F1 dit jaar voorlopig voor de wind. De Duitse formatie sloot de eerste drie race als met een een-tweetje en scoorde maximaal. Het fabrieksteam uit Stuttgart leidt het kampioenschap met 130 punten, tegenover 73 voor Ferrari en 52 voor Red Bull Racing. Ondanks dat gegeven wil Lewis Hamilton zijn werkgever nog niet bestempelen als dominant.

Tijdens de eerste twee races kreeg Mercedes de zege wel redelijk in de schoot geworpen door problemen bij Ferrari, alleen in China kon Mercedes overduidelijk heersen zonder ongeluk bij de andere teams. "Ik denk niet dat wij het dominante team zijn, maar we presteren wel heel solide. We werken op hoog niveau. Daarnaast doet Valtteri [Bottas, red.] het veel beter dan vorig jaar", aldus Hamilton.

Ondanks dat Mercedes de eerste drie races op rij won, denkt Lewis Hamilton dus nog steeds dat Ferrari de snellere auto heeft. Ondanks de mening van de Brit heeft Ferrari nog niet een race weten te winnen, maar moest de Italiaanse formatie genoegen nemen met twee derde plekken, een voor Leclerc en een voor Vettel.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.