Lewis Hamilton: "Het gaat erg spannend worden"

Mercedes-team Toto Wolff hult sinds enkele races de zilveren pijlen in schaapskleren en wil daarmee het Duitse Formule 1-team niet als favoriet voor de wereldtitel afschilderen. Deze stelling wordt ondersteund door Mercedes-coureur Lewis Hamilton. De Brit voorspelt dat het erg spannend gaat worden tijdens de laatste zes Grands Prix. Vooral de Grands Prix van Mexico en Brazilië wijst de Brit aan als een soort 'Ferrari-land'.

Lewis Hamilton: "Het gaat erg spannend worden"
Foto: Lewis Hamilton (Mercedes) - Bron: Mercedes AMG F1

De laatste drie grands prix zijn allemaal ten prooi gevallen aan Lewis Hamilton. De laatste race, die in Singapore, werd de drievoudig wereldkampioen in de schoot geworpen. Maar het lijkt er toch wel op dat Hamilton goed onderweg is naar zijn eventueel vierde wereldtitel, maar "het wordt heel erg spannend de komende race", verklaart Lewis Hamilton tegenover Autosport.

Tijdens de eerst volgende race, de Grand Prix van Maleisië, zou Mercedes er goed bij moeten staan. Ook voor de race in het Amerikaanse Austin zou het balletje naar Mercedes kunnen rollen, maar voor bijvoorbeeld Mexico en Brazilië wijst Hamilton in de richting van Ferrari.

Net als in 2016 komt ook Red Bull Racing zich stilletjes bemoeien met de strijd om de wereldtitel. Niet dat de Red Bull-rijders nog kans maken op een titel, maar de RB13-bolides melden zich de laatste races meer op de eerste twee startrijen. Hamilton onderschrijft dat Red Bull Racing erg sterk is op bijvoorbeeld het Japanse Suzuka.

"Het circuit in Japan is een circuit waar met veel downforce wordt gereden. De Red Bulls zijn daar echt heel erg sterk", aldus Hamilton. "En ook in Brazilië zijn de Red Bull, samen met de Ferrari's, sterk. Japan en Brazilië zijn niet per definitie locaties waar Mercedes als favoriet te boek staat."

Hoe dan ook, het zal er om gaan spannen. Lewis Hamilton en Sebastian Vettel zullen de degens kruizen en vooral de Ferrari-coureur zal de wind volledig in de zeilen moeten krijgen om de Britse Mercedes-coureur weer bij te halen in het kampioenschap. Maar ook Valtteri Bottas mag nog niet afgeschreven worden als titelkandidaat, ook al heeft de Fin een achterstand op Sebastian Vettel van 'slechts' 23 punten, niets is onmogelijk.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race