Lewis Hamilton heeft zich prima vermaakt in São Paulo

Lewis Hamilton heeft zich prima vermaakt in São Paulo
Foto: Lewis Hamilton #44 (Mercedes) - Bron: Mercedes AMG F1

Viervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton heeft zich tijdens de race in Brazilië weer van zijn beste kant laten zien. De Britse Mercedes-coureur moest zijn race vanuit de pitstraat aanvangen, maar wist vervolgens als een warm mes door de boter dwars door het rijdersveld te gaan. Lewis Hamilton wist de laatste Zuid-Amerikaanse Grand Prix van 2017 erg knap als vierde te eindigen.

Uiteindelijk was Max Verstappen het laatste slachtoffer die in Hamilton zijn meerdere moest erkennen. Maar het had niet veel gescheeld of de Mercedes-couruer had ook de man op plek drie verschalkt. In de laatste ronde ging het om vrijwel niets, maar Kimi Räikkönen kon de aanval van Hamilton pareren en de Brit moest dus met een vierde plek genoegen nemen.

"Ik heb het geweldig naar mijn zin gehad, ik heb me de hele race prima vermaakt", aldus Lewis Hamilton. "Ik had zo'n goede racepace, het zou [als ik van pole gestart zou zijn] een makkelijke overwinning geweest zijn dit weekend."

"Ik heb me zaterdag [na de crash in Q1] in een erg lastige positie gebracht. Maar goed, daaraan kan ik niets meer veranderen, vandaag was het allemaal erg positief. Ik vond het erg leuk om door het veld heen te ploegen, het voelde een beetje als mijn kart-tijd, toen moest ik in de eerste twee jaar ook altijd vanuit de achterhoede naar voren komen."

"Mijn hoofddoel voor de race was om mijn fout tijdens de kwalificatie goed te maken en het team trots te maken en punten te scoren", aldus een tevreden Lewis Hamilton.

"Ik heb nog geprobeerd om ook de derde plek op het podium te pakken, maar mijn banden waren gewoon op. Ik heb echt genoten van de gevechten tijdens de race. Hopelijk kan ik dat blijven doen en iedereen laten zien dat ik nog steeds het vuur in mijn hart heb en nog veel races te rijden heb."

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.