VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Lewis Hamilton heeft in Mexico genoeg aan een vijfde plek

Lewis Hamilton heeft in Mexico genoeg aan een vijfde plek
Foto: Lewis Hamilton #44 (Mercedes) - Bron: Mercedes AMG F1

Natuurlijk kan je zeggen dat het de goden verzoeken is, maar Lewis Hamilton heeft niet veel meer nodig om al in Mexico zijn vierde wereldtitel te pakken. De Mercedes-coureur hoeft, wat Sebastian Vettel ook doet, alleen maar de race te finishen als vijfde of beter.

Lewis Hamilton heeft zo goed als zeker zijn vierde wereldtitel op zak. Wanneer Sebastian Vettel de Grand Prix van Mexico wint en Hamilton sluit als vijfde aan in de race, neemt de Brit het stokje van voormalig teamgenoot Nico Rosberg over en pakt hij de wereldtitel van 2017.

Rekensommetje

Huidige stand in het wereldkampioenschap is: 1. HAM (341 punten), 2. VET (265 punten). Wanneer Hamilton als vijfde eindigt krijgt hij er 10 punten bij, totaal 341 punten. Wanneer Vettel wint krijgt hij er 25 punten bij, totaal 290 punten. Met nog twee races en dus maximaal 50 te verdelen punten is Hamilton niet meer in te halen.

In de afgelopen twintig races is Lewis Hamilton nooit meer uitgevallen en was zijn slechtste resultaat een zevende plaats tijdens de Grand Prix van Monaco. Voor de rest scoorde de Mercedes-coureur alleen nog een vijfde plek in Azerbeidzjan, drie vierde plekken en voor de rest waren het allemaal podiums.

Volgens deze statistieken zou Lewis Hamilton dus zijn vierde wereldtitel in Mexico moeten kunnen pakken. Maar de Formule 1 zou de Formule 1 niet zijn en om als vijfde te finishen, moet je wel eerst finishen. Het staat vast dat het een spannende Grand Prix van Mexico gaat worden.

De race begint om 20:00 uur Nederlandse tijd.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.