Lewis Hamilton geeft toe: "De motor raakte oververhit"

Lewis Hamilton heeft toegegeven dat hij richting het eind van de Grand Prix van Australië de jacht op Sebastian Vettel moest staken, dit om zijn Mercedes-motor te sparen. De coureurs hebben in 2018, met 21 races, de beschikking over slechts drie motoren. Moet er een vierde motor worden ingezet? Dan volgen gridstraffen.

Lewis Hamilton geeft toe: "De motor raakte oververhit"
Foto: Lewis Hamilton #44 (Mercedes) - Bron: Mercedes AMG F1

Met dat in zijn achterhoofd, besloot Lewis Hamilton jacht op Sebastian Vettel te staken. Tijdens de overgang van de virtual safety car (VSC) naar de safety car (SC) moest Hamilton gelaten toekijken hoe Vettel de leiding in de race van de Brit overnam, dit door een misrekening van het Mercedes-team.

"Ik realiseerde me dat ik niet dichterbij kon komen in de resterende rondes, mijn banden zouden alleen maar slechter worden", legt Hamilton uit. "De motor raakte oververhit en ik moet zeven races doen met deze motor, liever nog meer als het mogelijk zou zijn."

"Ik rijd nu op 110 procent, en ik riskeer alles om zeven punten te redden", vervolgt de Brit over zijn gedachten tijdens de race in Melbourne. De regerend wereldkampioen liet het voor wat het was, en koos eieren voor zijn geld. "Ik wil mijn seizoen met deze drie motoren uitrijden, ik wil zeker geen vierde in moeten zetten."

"De sport is zo opgezet dat we brandstof moeten sparen en dat soort ingewikkelde zaken, en we mogen maar drie motoren gebruiken en dat is helemaal tegen mijn natuur in, want ik wil blijven racen tot aan de eindstreep. Een en ander is ook niet in het voordeel van de fans, die willen namelijk een race zien die over alle ronden voluit gereden wordt", erkent Hamilton.

De oververhitting van de Mercedes-motor wordt inmiddels uitgevoerd onderzocht door de Duitse autofabrikant. Mercedes heeft inmiddels laten weten er alle vertrouwen in te hebben dat de motor nog voor de Grand Prix van Bahrein helemaal in orde zal zijn.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.