VT1uitslag
VT2uitslag
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Lelcerc tevreden met eerste Ferrari-seizoen en bedankt Vettel

Lelcerc tevreden met eerste Ferrari-seizoen en bedankt Vettel
© Ferrari F1

Charles Leclerc is tevreden met zijn debuutjaar voor Scuderia Ferrari. Zo liet de Monegask weten na afloop van de Formule 1 in Abu Dhabi.

Jacques Villeneuve heeft maandag zijn mening gegeven over het optreden van Charles Leclerc in dit seizoen, als nieuwkomer bij Ferrari naast Sebastian Vettel. Volgens de Canadese voormalig Formule 1-coureur had Leclerc beter wat rustiger aan kunnen doen. Daarnaast had het in het voordeel van Ferrari geweest als hij wat meer had gekeken naar Sebastian Vettel, in plaats van hem om de oren te rijden, terwijl hij zelf nog veel fouten maakt.

Charles Leclerc trekt zich van de commentaren van mensen buiten Ferrari niet veel aan, en stelt. "Ik kan best tevreden zijn met dit seizoen", aldus Leclerc tegen over Sky Sports. De Monegask is zich er overigens wel van bewust dat hij het zonder zijn ervaren teamgenoot niet zo ver had kunnen schoppen. "Ik moet Sebastian [Vettel] bedanken voor wat hij mij geleerd heeft. Ik heb dit jaar mijn jongensdroom waar kunnen maken. Niet alleen in de Formule 1, maar vooral bij het team van Ferrari. Hopelijk worden we samen sterker en krijgen we in de toekomst het succes dat we verdienen."

Zondagavond kwam Ferrari weg met een geldboete, nadat er 4,88 kilogram te veel brandstof in de tank van de Ferrari SF90 met startnummer 16. Niet Charles Leclerc werd hiervoor bestraf, maar Ferrari kreeg een geld boete van 50.000 euro. Ferrari wast de handen in onschuld en zegt niet bewust de fout te hebben gemaakt.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.