Lelcerc tevreden met eerste Ferrari-seizoen en bedankt Vettel

Charles Leclerc is tevreden met zijn debuutjaar voor Scuderia Ferrari. Zo liet de Monegask weten na afloop van de Formule 1 in Abu Dhabi.

Lelcerc tevreden met eerste Ferrari-seizoen en bedankt Vettel
© Ferrari F1

Jacques Villeneuve heeft maandag zijn mening gegeven over het optreden van Charles Leclerc in dit seizoen, als nieuwkomer bij Ferrari naast Sebastian Vettel. Volgens de Canadese voormalig Formule 1-coureur had Leclerc beter wat rustiger aan kunnen doen. Daarnaast had het in het voordeel van Ferrari geweest als hij wat meer had gekeken naar Sebastian Vettel, in plaats van hem om de oren te rijden, terwijl hij zelf nog veel fouten maakt.

Charles Leclerc trekt zich van de commentaren van mensen buiten Ferrari niet veel aan, en stelt. "Ik kan best tevreden zijn met dit seizoen", aldus Leclerc tegen over Sky Sports. De Monegask is zich er overigens wel van bewust dat hij het zonder zijn ervaren teamgenoot niet zo ver had kunnen schoppen. "Ik moet Sebastian [Vettel] bedanken voor wat hij mij geleerd heeft. Ik heb dit jaar mijn jongensdroom waar kunnen maken. Niet alleen in de Formule 1, maar vooral bij het team van Ferrari. Hopelijk worden we samen sterker en krijgen we in de toekomst het succes dat we verdienen."

Zondagavond kwam Ferrari weg met een geldboete, nadat er 4,88 kilogram te veel brandstof in de tank van de Ferrari SF90 met startnummer 16. Niet Charles Leclerc werd hiervoor bestraf, maar Ferrari kreeg een geld boete van 50.000 euro. Ferrari wast de handen in onschuld en zegt niet bewust de fout te hebben gemaakt.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.