Leeftijd van Honda-protegé Naoki Yamamoto is mogelijk struikelblok

De laatste Japanse Formule 1-coureur die door Honda werd gesteund was Takuma Sato. En de laatste Japanse Formule 1-coureur was Kamui Kobayashi (2014). De Japanse F1-fans hunkeren weer naar een Japanse held in de Formule 1, maar wie komt er voor in aanmerking?

Leeftijd van Honda-protegé Naoki Yamamoto is mogelijk struikelblok
© YouTube

Het is geen geheim dat Red Bull Racing het zusterteam Toro Rosso gebruikt om aanstormend F1-talent te laten rijpen voor het eigen Formule 1-team. Red Bull maakte sinds 2019 gebruik van de Honda-motor en succes is ondanks het overgangsjaar niet uitgebleven.

Toen Toro Rosso met Honda in zee ging werd teambaas Franz Tost vrij snel gevraagd of er op verzoek van Honda Racing Japanse coureurs een kans kregen in het uit Faenza. Met de vragen doelde men op een contract of eventuele deelnames aan de vrije training op de vrijdag. Tost antwoordde destijds: "Ja, een Japanse coureur staat absoluut op onze agenda. Wanneer dat gebeurt hangt af van de prestaties van de Japanse coureurs."

Een kandidaat die mogelijk wordt overwogen is Naoki Yamamoto. De Japanner schreef in 2013 en 2018 het Super Formula-kampioenschap op zijn naam. Daarnaast won hij in 2018 samen met voormalig Formule 1-coureur Jenson Button het Japanse GT-kampioenschap. Voor Jenson Button bestaat er geen twijfel over Yamamoto. "Een coureur met zijn eigenschappen zou eigenlijk in de Formule 1 moeten rijden", aldus Button.

Het enige probleem wat Yamamoto met zich meebrengt is zijn leeftijd. De Japanner is immers al 31 jaar oud. Dat is niet per se oud, maar wel in vergelijking met de leeftijd van de Red Bull-junioren. Gemiddeld komt het Japanse talent tien jaar te laat. Niettemin is het helemaal niet ondenkbaar dat Yamamoto voor de eerste vrije training van de Japanse Grand Prix 2019 wordt opgeroepen.

"We hebben een aantal coureurs in de Super Formula. Yamamoto gaat momenteel aan de leiding. Gezien de huidige trend is hij eigenlijk te oud voor de Formule 1, maar vroeger was dat nooit een probleem. We willen hoe dan ook iemand ergens aan een vrije training laten deelnemen. We hebben nauw contact met Toro Rosso en Red Bull over de mogelijkheden", aldus Honda F1-directeur Masashi Yamamoto tegenover Motorsport.com.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.