Leclerc wil zich richten op racesnelheid: "daar ligt onze uitdaging"

Charles Leclerc weet dat het met de kwalificatie de laatste tijd wel snor zit. De snelheid is bijzonder goed te noemen, maar de snelheid tijdens de race - waarna de punten verdeeld worden - laat nog te wensen over. De Monegaske Ferrari-coureur wil zich in de aanloop naar de race op Hockenheimring vooral richten op de race snelheid.

Leclerc wil zich richten op racesnelheid: "daar ligt onze uitdaging"
© Ferrari F1

Charles Leclerc maakte deel uit van het duo waarvan gerust gezegd kan worden dat het de gangmakers van de huidige Formule 1 zijn. Max Verstappen is de andere helft van het duo en de twee kemphanen komen elkaar de laatste races steeds vaker tegen, met als resultaat spetterend vuurwerk op de baan.

Ondanks dat Leclerc tevreden is over de progressie tijdens de kwalificaties in de afgelopen GP-weekenden wil hij zich meer gaan richten op de racesnelheid van zijn Ferrari. "Ik kijk uit naar Hockenheim. Sinds de laatste weekenden hebben we vooruitgang geboekt tijdens de kwalificaties", steekt de jonge Monegask van wal.

"Maar nu moeten we ons focussen op de racesnelheid, want daar lijken we nog iets te kort te komen en dus ligt daar momenteel onze uitdaging."

Ferrari beschikt naar verluidt over de meest krachtige Formule 1-motor, maar weet dat nog niet echt om te zetten in klinkende resultaten. Met de Italiaanse 'partymodus' zit het wel goed, maar die kunnen Vettel en Leclerc niet de hele race inzetten. Desondanks hoopt Leclerc toch in Duitsland voor de zege te gaan.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
Uitslag VT1Eerste vrije training
Uitslag VT2Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.