Leclerc: "Voor meer plezier en close racen moet ik bij Max zijn"

Leclerc: "Voor meer plezier en close racen moet ik bij Max zijn"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Charles Leclerc heeft in de vodcast van Sky Sports laten weten dat hij het spannender vindt om tegen Max Verstappen te racen, dan tegen wereldkampioen Lewis Hamilton. De Ferrari-coureur heeft het in 2019 al enkele keren, met de GP van Oostenrijk als hoogtepunt, aan de stok gehad met de Nederlandse Red Bull-coureur.

Tijdens een vragenvuur van voormalige Formule 1-coureur Paul di Resta krijgt Leclerc de vraag voorgelegd tegen wie het prettiger is om te racen. De Ferrari-coureur uit Monaco antwoordt: "Als ik honderd procent zeker de finish wil halen, dan tegen Lewis. Maar voor meer plezier en close racen moet ik bij Max zijn." Leclerc erkent dat het altijd spannend is om te knokken met Verstappen.

Meer spektakel met Max Verstappen

Volgens de jonge Ferrari-coureur zit er een groot verschil tussen de rijstijl van Verstappen en Hamilton. "Van Max krijg je weinig ruimte. Soms gaat het net over de limiet en soms zit hij net op de limiet, maar ik kan er alleen maar van genieten", zei Leclerc, die ook weet dat Lewis Hamilton veel meer ervaring heeft en dat uit zich niet alleen naast, maar ook op de baan.

"Lewis heeft een andere rijstijl. Hij is slim en weet altijd precies wat de ander gaat doen. Dat maakt het erg goed op de baan. Hij is nooit te agressief en altijd correct", aldus Leclerc.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.