Leclerc snelste in VT2 Oostenrijk, Verstappen en Bottas crashen

Charles Leclerc heeft zijn Ferrari naar de bovenkant van de tijdenlijst gereden in de tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk. De Monegask reed een rondetijd van 1:05.086 en was daarmee de nummer twee op de tijdenlijst Valtteri Bottas ruim drie tienden voor. Pierre Gasly reed de derde tijd en Lewis Hamilton sloot aan op de vierde plek.

Leclerc snelste in VT2 Oostenrijk, Verstappen en Bottas crashen
© Ferrari F1

Zo tam als de eerste vrije training in Oostenrijk was, zo incidentrijk was de tweede training op de Red Bull Ring. Er was voor de harde wind een hoofdrol weggelegd. Zowel Max Verstappen als Valtteri Bottas lieten zich verrassen door de harde wind en vlogen er, allebei op een ander punt, snoeihard vanaf.

Nadat Verstappen en Bottas er vanaf schoten werd er in beide gevallen een code rood. De G-krachten die werden gemeten waren dermate hoog dat in beide gevallen de medical car de baan op kwam, maar Max Verstappen was ze te snel af en was al op een scooter gesprongen richting de pits.

Kort na de crashes van Verstappen en Bottas was het Vettel die het even spannend maakte door, op bijna het zelfde punt als waar Verstappen eraf was gevlogen, ook de fout in te gaan. Gelukkig voor de Duitse Ferrari-coureur bleef de schade beperkt een schrikreactie, want hij kon zelfstandig de weg terugvinden naar de pitstraat.

De sessie kende ook momentjes tussen enkele kamphanen. Zo leek Alfa Romeo-rijder Antonio Giovinazzi leek Charles Leclerc volledig te hebben gemist en stuurde klakloos in, terwijl Leclerc daar al zat. Het kwam gelukkig niet verder dan een touché.

Ook Sergio Pérez en Pierre Gasly hadden een gezellig samenzijn. Het duo ging zij aan zij door de bocht en geen van beiden was van plan te wijken voor de ander. Het bleef bij wat radiocontact tussen de rijders en hun team.

Zaterdagochtend begint de derde vrije training om 12:00 uur, zodoende hebben de monteurs van Max Verstappen en Valtteri Bottas een beetje tijd om de schade aan de auto's te herstellen.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET