Leclerc snelste in Duitse VT3, tweede tijd voor Verstappen

De derde en laatste vrije training van de Grand Prix van Duitsland werd aangevangen onder veel koelere omstandigheden. Waar het gisteren nog 38 graden was, bleef het in de ochtend steken op 24 graden Celsius. Ferrari zat er weer sterk bij, maar ook Verstappen was strijdlustig en noteerde de tweede tijd.

Leclerc snelste in Duitse VT3, tweede tijd voor Verstappen
© Ferrari F1

Veel gereden werd er zoals gewoonlijk niet aan het begin van de derde vrije training. Een paar coureurs reden kortstondig naar buiten voor een installatieronde om vervolgens weer terug te keren naar de pits. Na een kwartier waren de eerste echte tijden dan wel een feit. Charles Leclerc stond bovenaan met een 1:13.117 voor Vettel die twee tienden toe gaf op de Monegask. Leclerc wist zijn tijd nog verder aan te scherpen naar een 1:12.736.

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas hadden het lastig vergeleken met de Ferrari's. Hamilton kwam in de eerste helft van de training 7 tienden tekort op Leclerc en Bottas zelfs een volle seconde. Bottas meldde dat hij last had van motorproblemen. Ook gisteren verliep het niet helemaal naar wens. Volgens de Brit hadden ze weinig gehad aan de trainingen op de vrijdag. Max Verstappen reed in tegenstelling tot Hamilton wel een sterke tijd. In zijn eerste echte run reed de Limburger 5 tienden langzamer dan Leclerc, maar zat hij bovenop de tijd van Vettel.

In het laatste kwartier verbeterde Leclerc weer zijn tijd naar een 1:12.380, maar Max Verstappen gaf ook nog een keer eens flink gas en kwam op een achterstand van 0.168. Ondertussen werden bij verschillende coureurs hun tijd afgenomen vanwege track limits. Vettel, Hamilton, Kyvat en Albon zagen hun tijd verdwijnen, maar reden vervolgens wel een snelle tijd tussen de lijntjes.

Kevin Magnussen wist namens Haas de vijfde tijd te klokken tijdens de training. Grosjean bleef hangen op de 10de stek maar kreeg tevens te maken met motorproblemen. Leclerc behield de snelste tijd voor Verstappen, en Vettel.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET