Leclerc sluit trainingen als snelste af, P8 voor Verstappen

Charles Leclerc heeft de derde vrije training in Bahrein als snelste afgesloten. De Ferrari-rijder gaat met een rondetijd van 1:29.569 als snelste richting de kwalificatie in de woestijn. Max Verstappen kwam met nog 30 minuten op de klok als laatste de baan op en liet een tijd klokken die genoeg was voor de achtste plaats.

Leclerc sluit trainingen als snelste af, P8 voor Verstappen
©Ferrari F1

Bij Mercedes leek het niet te gaan zoals de bedoeling was. Zowel Hamilton als Bottas kon niet het maximale uit de Mercedes W10 halen. Het duo bleef steken op de derde en vierde positie op de tijdenlijst, op iets minder dan een halve seconde van het Ferrari-duo.

Max Verstappen bleef lang in de pitbox staan. Wat daarvan de reden was is niet bekend, maar laat zich raden. Maar wel is bekend dat de Nederlander de derde tijd reed en het bij slechts twee runs hield. De enige denkbare reden is is dat Red Bull Racing het grot verschil in omstandigheden, qua temperatuur et cetera, reden vond om de Nederlander niet meer naar buiten te sturen. Verstappen moest voorlopig genoegen nemen met de achtste plek.

Max Verstappen moest in deze derde en laatste vrije training in Bahrein Romain Grosjean, Nico Hülkenberg en rookie Lando Norris voor zich dulden.

De kwalificatie gaat een behoorlijk spannende sessie worden, dat mag best duidelijk zijn. Wie gaat er met de pole position in Bahrein vandoor? Het wordt een Mercedes- of Ferrari-coureur, of gaat Max Verstappen iedereen verrassen? Een ding staat vast, het wordt spannend. Maar ook achter de drie topteams zit allemaal heel erg dicht bij elkaar.

De kwalificatie voor de Bahreinse GP begint om 16:00 uur en ga er maar eens lekker voor zitten, want het belooft spannend te worden. Vergeet overigens niet dat de klok vannacht om 02:00 uur vooruit gaat naar 03:00 uur.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.