Leclerc razendsnel tijdens laatste training in Rusland

Charles Leclerc was opnieuw snel tijdens de derde en laatste vrije training in Rusland. De Ferrari-coureur liet een snelste tijd noteren van 1:32.733. Hij bleef Sebastian Vettel, die de tweede tijd reed, ruim drie tienden voor.

Leclerc razendsnel tijdens laatste training in Rusland
© Ferrari F1

Lewis Hamilton was voor het eerst dit weekend in de top drie te vinden. De Britse Mercedes-rijder reed de derde tijd en deed dat met een 1:33.129. Bottas volgde op de vierde plaats van de tijdenlijst.

Max Verstappen reed het grootste deel van de training op de medium banden. Toen de Nederlander zijn soft banden liet onder meten verloor hij de controle over zijn RB15 in de derde sector en reed over een oranje kerb. Vervolgens kwam de bolide met beide voorwielen van de grond en ging zijn snelste run verloren.

Onverrichter zake keerde de Nederlander terug naar de pitstraat. Of er schade is aan zijn vloer, is nog niet bekend. Als dat wel het geval is, zullen teamleden aan de kant van Max Verstappen zich niet vervelen richting de kwalificatie.

Beetje jammer is de korte misser van Verstappen wel, want hij was goed bezig en het leek erop dat hij de tijd van Leclerc had kunnen verbeteren, omdat hij - in tegenstelling tot de rest van het veld - alleen op de medium banden had gereden. Alleen Albon reed ook een groot deel op de middelste bandensoort van Pirelli.

De kwalificatie begint om 14:00 uur Nederlandse tijd, dus om even na 15:00 uur weten we hoe iedereen er voor staat op de grid voor de race op zondag.

Daniil Kvyat maakt geen gelukkig weekend mee. De Rus moest voor de zoveelste keer opgeven met technische problemen. Zijn motor stopte er mee, ook al had het er veel van weg dat de Honda in de anti-stallmodus schoot.

 Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race