Leclerc rapste in laatste Britse training, Gasly op P4 voor Verstappen

Zaterdagochtend staat altijd in het teken van de laatste vrije training voordat er gekwalificeerd wordt. George Russell en Robert Kubica kwamen namens Williams al snel in actie. Lang duurde het niet want net als op de vrijdagochtend begon het met regenen. Ook Charles Leclerc en Daniel Ricciardo kozen er ook voor om een rondje te rijden over het legendarische circuit op de intermediate-banden. Veel actie volgde niet omdat de coureurs weinig trek hadden om onnodig risico te nemen.

Leclerc rapste in laatste Britse training, Gasly op P4 voor Verstappen
© Ferrari F1

De omstandigheden waren niet nat genoeg om echt door te zetten op de intermediate-banden, maar tevens was het te nat voor de slicks. Valtteri Bottas reed namens Mercedes de tweede getimede ronde van deze training. De Fin was 3,6 seconde langzamer dan George Russell. Lewis Hamilton die veel steun mag verwachten van zijn fans reed ook een voorzichtige eerste ronde.

Na een half uur was de regen zo goed als verdwenen en konden de slicks uit de kast getrokken worden. Hamilton stelde orde op zaken een reed meteen een 1:26.746 waarop Leclerc volgde op een kleine twee tienden. Hamilton wist er nog eens vier tienden vanaf te snoepen, maar ook Bottas stond op scherp. De opvolger van Nico Rosberg maakte de sprong naar P2 ten koste van Leclerc. Ook Verstappen en Gasly gingen harder in de rondte dan Leclerc en Vettel, maar de verschillen waren erg klein.

Het duurde niet lang voordat de Italianen terugsloegen want met nog tien minuten te gaan ging Leclerc naar P1 en Vettel naar P2. De 1:25.905 werd niet meer verbeterd door de coureurs in de voorhoede. Hamilton, Gasly en Verstappen maakten de top 5 compleet.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.