Leclerc over Sauber: 'Ik had geen betere leerschool kunnen treffen'

Sauber heeft dit seizoen een serieuze stap voorwaarts gezet, een stap richting het oude niveau van enkele jaren geleden. Dat is ook rookie Charles Leclerc niet ontgaan. "Het team heeft veel goede dingen gedaan", aldus de jonge Monegask.

Leclerc over Sauber: 'Ik had geen betere leerschool kunnen treffen'
©Sauber F1

Na het dragen van de rode lantaarn in de afgelopen jaren heeft Sauber zich naarmate het seizoen zich ontwikkelde gevestigd in het middenveld. Waar het voorheen nog ging om alleen Q1 in de kwalificatie, knokken de Sauber-rijders, Charles Leclerc en Marcus Ericsson, nu regelmatig om posities in Q2 en soms zelfs in Q3.

"Sauber is niet meer het zelfde team als in het begin van het seizoen", begint Leclerc tegenover Motorsport-Total.com. "We hebben een enorme stap voorwaarts gemaakt op het gebied van prestaties." Leclerc is van mening dat het team nog niet het volledige potentieel heeft weten te benutten, maar daaraan zal, met de komst van Kimi Räikkönen, in 2019 verandering komen.

"Het team groeit met de dag", volgt de aanstaande Ferrari-coureur. "Het ziet er goed uit voor Sauber." Zowel de auto als het team zijn verbeterd in 2018, daarom kan Leclerc niets anders dan optimistisch zijn over de Zwitserse formatie.

Charles Leclerc is ook blij dat hij de snelle groei van het team heeft mogen meemaken. Volgens hem is dat een van de redenen dat hij zich als coureur beter heeft kunnen ontwikkelen.

"Het was in mijn voordeel dat het team zich in 2018 zo snel ontwikkelde. Dat stelde mij in staat om makkelijker te leren om de auto verder te ontwikkelen." Met andere woorden, Leclerc kon het niet beter treffen om zijn Formule 1 carrière te beginnen bij Sauber.

Volgend jaar zal Leclerc bij Ferrari de teamgenoot worden van Sebastian Vettel. Kimi Räikkönen zal op zijn beurt de plek van Leclerc bij Sauber overnemen. De Fin zal vergezeld worden door Italiaan Antonio Giovinazzi. Marcus Ericsson blijft met Sauber verbonden in de rol als testcoureur.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Alfa Romeo Sauber F1Charles LeclercF1 GP Mexico 2018F1 GP USA 2018Kimi RäikkönenMarcus EricssonSauber
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.