Leclerc ook in laatste training Baku de snelste, P3 Max Verstappen

Er lijkt geen maat te staan op Charles Leclerc, want ook in de laatste training in Baku was Ferrari-rijder oppermachtig. De jongeman uit Monaco reed een snelste tijd die twee tiende van een seconde sneller was dan de tijd van de man op de twee plek, teamgenoot Sebastian Vettel.

Leclerc ook in laatste training Baku de snelste, P3 Max Verstappen
©Pirelli

Eindelijk een probleemloze vrije training in Azerbeidzjan. Na de eerste twee trainingen in Baku, die de boeken in gaan als rommelig en incidentrijk, mochten de Formule 1-coureurs de laatste training in Baku probleemloos afwerken.

De Ferrari-rijders zijn favoriet voor de pole position, er staat geen maat op Ferrari in Baku. En dat was al verwacht. De Ferrari-motor lijkt vooral op circuits met lange rechte stukken oppermachtig te zijn. Dus we kunnen nog wat verwachten in Monza, verder op in het seizoen.

Max Verstappen reed een prima derde training. De Nederlandse Red Bull-coureur heeft alles onder controle en de nieuwe Honda-motor presteert prima. Want ook de Toro Rosso-coureurs deden in deze sessie goede zaken. Kvyat en Albon sloten de derde training af als zesde en achtste.

De Mercedes-rijders lijken ernstig te kort te schieten, als we van de tijdenlijst uit de derde training uit moeten gaan. Het duo in dienst van de Duitse autofabrikant eindigen op de vierde en vijfde plek. Bottas was de snellere van het Mercedes-duo, Hamilton sloot de derde training als vijfde af.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET