Charles Leclerc niet echt blij met P5, "maakte te veel foutjes"

Charles Leclerc heeft zich in zijn eerste kwalificatie voor Scuderia Ferrari als vijfde gekwalificeerd. De jonge Monegask werd in de laatste momenten van de kwalificatie voorbij gestoken en gescheiden van zijn teamgenoot door Max Verstappen.

Charles Leclerc niet echt blij met P5, "maakte te veel foutjes"
©Ferrari F1

Charles Leclerc is niet echt tevreden over zijn optreden in de kwalificatie voor de GP van Australië. "Ik kan niet zeggen dat ik blij ben me dit kwalificatie resultaat", begint Leclerc.

"Na een goede Q1 en een zeer goede Q2, maakte ik tijdens de tweede run in Q3 iets te veel foutjes, in het bijzonder in de eerste sector en dat kon ik niet meer goed maken. Ik zal proberen er van te leren en mezelf zo goed mogelijk voorbereiden voor de race."

Mercedes is helemaal los van de rest van het Formule 1-veld. Ruim een halve seconde gaapt er tussen de nummer drie Vettel en de nummer twee Bottas. Dat is Charles Leclerc natuurlijk ook niet ontgaan. "Wat het gat met onze grootste concurrenten betreft", Leclerc Red Bull wegwuivende. "Ik moet toegeven dat we verwacht hadden dat we er dichterbij zouden zijn."

"Ik denk dat we nog steeds dingen kunnen veranderen aan de auto en de race is morgen pas en die is behoorlijk lang, dus ik richt me nog steeds op het podium. Ik wil absoluut een goede start hebben, want inhalen is hier helemaal niet eenvoudig", aldus een vastberaden Leclerc.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.