Leclerc: "Het gaat niet alleen om Verstappen en mijzelf"

Charles Leclerc kwam vijftien WK-punten te kort om Max Verstappen in de eindstand om het wereldkampioenschap voor te blijven. De twee knokten om de derde plaats, maar volgens de Ferrari-rijder komt er een nieuwe generatie talenten waar rekening mee gehouden moet worden.

Leclerc: "Het gaat niet alleen om Verstappen en mijzelf"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Charles Leclerc laat in een gesprek met Sky Italia weten dat het in 2020 niet alleen om hemzelf en Max Verstappen zal draaien. De twee knokten in 2019 enkele stevige duels uit op de baan, maar volgens de Monegask gaat dat veranderen.

Toch is de Ferrari-rijder - die in 2020 zijn tweede seizoen voor de Italiaanse formatie uitkomt - optimistisch over het komende seizoen. "Het ziet er allemaal goed uit, maar het gaat niet alleen om Max [Verstappen] en mijzelf. Er ontstaat een nieuwe generatie met grote talenten", aldus Leclerc en met die generatie moet rekening worden gehouden.

Met de generatie grote talenten doelt Leclerc op coureurs zoals Pierre Gasly, Alex Albon en natuurlijk de F2-kampioen van 2018 George Russell, die als enige in 2019 zonder een WK-punt het seizoen afsloot. Volgens Leclerc is Russell een coureur om in de toekomst rekening mee te houden. "Het zal heel moeilijk zijn om de komende jaren te winnen", voorspelt Leclerc. "Maar ik zal natuurlijk alles doen om vooraan te blijven rijden."

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.