VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

Leclerc gaat in Brazilië mogelijk de Evo 4-motor gebruiken

Leclerc gaat in Brazilië mogelijk de Evo 4-motor gebruiken
© Ferrari F1

Charles Leclerc gaat in Brazilië mogelijk een Ferrari-motor gebruiken, die volgens de specificaties van 2020 is opgebouwd. In Austin kampte de Monegask met motorproblemen en voor de laatste twee races overweegt Ferrari om de nieuwste krachtbron in te zetten.

Charles Leclerc krijgt mogelijk in het GP-weekend in Brazilië de beschikking over de nieuwste Ferrari-motor. Zo vermoedt de Italiaanse editie van Motorsport.com. Na de vrije trainingen in de Verenigde Staten, waar Leclerc met motorproblemen kreeg te maken, overweegt de Italiaanse renstal om een nieuwe Ferrari-motor bij Leclerc te installeren.

Uit de gegevens van Ferrari heeft de motor, waarmee Charles Leclerc in Austin deelnam aan de race, zijn langste tijd gehad. Het is volgens Motorsport.com niet ondenkbaar dat Ferrari de Evo 4-motor bij Leclerc installeert, voor de derde vrije training, de kwalificatie en de race in São Paulo.

Mocht Ferrari werkelijk besluiten om Leclerc een nieuwe verbrandingsmotor te geven, dan kan de Ferrari-coureur uit Monaco rekenen op een gridstraf. Ferrari heeft niet veel keus, dan een gebruikte motor in te zetten of een splinternieuwe motor te gebruiken. Waarom dan niet overgaan tot een test van het nieuwe materiaal van 2020. Dat zou de gedachten er achter zijn.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.